28. července 2008 • 16:46

Gambrinus liga na obrazovkách ČT

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Gambrinus liga bude i v dalších dvou letech k vidění výhradně na obrazovkách České televize. Rozhodli o tom zástupci veřejnoprávní televize a ČMFS.



Zástupci veřejnoprávní televize a Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) dnes prodloužili dosavadní kontrakt o další dva roky, navíc obsahuje i dvouletou opci.

Ve smlouvě je nově zahrnuta skutečnost, že všechny zápasy nejvyšší soutěže bude možné sledovat přímo na internetu České televize. ČTK to dnes řekl místopředseda ČMFS Jaroslav Vacek.

Dopoledne podepsala fotbalová generalita šestiletou smlouvu s generálním sponzorem ligy Gambrinusem a odpoledne předseda svazu Pavel Mokrý, místopředseda Vacek a ředitel marketingové společnosti STES Jan Kinda prodloužili smlouvu o televizních právech ze stejné soutěže.

"Smlouva byla předjednána již dříve, dnes jsme jí stvrdili podpisy. Za Českou televizi ji již dříve podepsal generální ředitel Jiří Janeček a dnes také šéfredaktor sportovní redakce Otakar Černý," uvedl Vacek.

Smlouva je podle Vacka ve stejných relacích jako ta, na jejímž základě se fotbal vysílal poslední dva roky. Z každého kola se budou vysílat dva přímé přenosy a také specializovaný magazín, novinkou jsou internetové přenosy.

"I proto máme ve smlouvě dvouletou opci, aby bylo možné případně pružně reagovat na další moderní technologie," dodal funkcionář.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud