20. září 2008 • 02:00

Faul za 250 tisíc

Autor: Blesk
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loktem zasadil drsnou ránu. Byl to faul z kategorie brutálních. A teď za to zaplatí. Doslova. Petr Lukáš, obránce teplických fotbalistů, pošle 250 tisíc korun na konto Martina Müllera.



Příbramskému obránci ve 4. ligovém kole zlomil úderem čelist.

Martin Müller se stravuje pouze tekutou potravou.
Martin Müller se stravuje pouze tekutou potravou.


To je přelomová věc! „V Česku je to poprvé. Podle mě jde o nadějný precedens,“ řekl Julius Kramarič, advokát, jenž zastupuje Müllera.

Nejde však o jediný postih, který musí Lukáš překousnout. Disciplinární komise mu už dříve zastavila činnost na šest zápasů. I toje poměrně vysoké číslo.

Sám Müller pak zvažoval, že proti Lukášovi podnikne právní kroky, že jej bude žalovat. Nakonec se však obě stranydohodly na mimosoudním vyrovnání.

„Vycházeli jsme z posudků na podobná zranění,“ popsal Kramarič. „Našli jsme konkrétní případ zlomené čelisti při rvačce,“ doplnil.

Müllerova strana poskytla Lukášovu advokátovi Vasovičovi smlouvu, aby se dala stanovit výše ušlé mzdy. „Dohadování už bylo sotva o desetitisících, výsledkem je kompromisní suma. Pozitivní roli sehrál i Lukášův agent Pavel Paska,“ vyprávěl Kramarič.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud