1. října 2008 • 15:29

Nastoupí Marek Heinz již dnes?

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení fotbalistů Brna dnes představilo dvě nové posily do útoku Marka Heinze a Michaela Rabušice. Na tiskové konferenci převzal jednatřicetiletý bývalý reprezentant Heinz dres s číslem 28.



S tímto číslem se zřejmě už představí v dnešním pohárovém utkání v Uherském Hradišti proti druholigovému Slovácku.

Devatenáctiletý Rabušic je už hráčem Brna, ale do konce podzimní sezony zůstane na hostování v druholigové Vysočině Jihlava a do brněnské přípravy se zapojí až v zimní přestávce.

Rabušic dostal dres s číslem 14, který ještě v minulém týdnu nosil až do konfliktu se spoluhráčem Markem Střeštíkem a trenérem Petrem Uličným Aleš Besta.

Heinz si od nového angažmá slibuje, že opět získá chuť do fotbalu. "Už na prvním tréninku v Brně jsem se po dlouhé době pobavil. Dostal jsem po dlouhé přestávce opět správnou fotbalovou náladu," řekl Heinz, který bude bydlet s rodinou v Olomouci a do Brna bude dojíždět.

O jeho služby měla ještě zájem právě olomoucká Sigma. "Dal jsem přednost Brnu, které se mnou začalo jednat dříve. Proto bych považoval za nefér, kdybych změnil svůj slib. I když obě nabídky byly finančně srovnatelné," dodal Heinz.

Po dohodě s trenérem Uličným dnes v pohárovém duelu proti Slovácku usedne pouze na lavičku náhradníků. "Projednali jsme jeho situaci při společné úterní cestě do Olomouce. Po příletu a cestování byl unaven. Fotbalově přišel do Brna ve vhodnou dobu, jeho silnou stránkou jsou zejména standardní situace," poznamenal Uličný.

Na rozdíl od Heinze je o dvanáct let mladší Rabušic teprve na prahu své fotbalové kariéry. "Příchod do Brna mě lákal, byli jsme v jednání déle než rok. Od svého nového působiště si slibuji další výkonnostní posun," tvrdí Rabušic, který si dokáže představit, že by mohl na jaře hrát na hrotu brněnského útoku právě společně s Heinzem.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud