1. října 2008 • 15:51

Místo války přestřelka

Autor:
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ligové kluby se na včerejším setkání v Suchdole usnesly, že se dohodnou na tom, jakým způsobem rozdělí částku šestnáct milionů, která je bonusem za zvýšení divácké návštěvnosti.



STES má čas do příštího zasedání Ligového shromáždění, aby přišel se smysluplným řešením situace. Měla to být válka, ale v reálu se odehrála jen drobná přestřelka.

V čem tkvěl problém? V balíku bylo šestnáct milionů a část klubů se domnívala, že se rozdělí zvláštní balík nad rámec standardního plnění.

Další kluby spolu se STESem počítaly s dělením ze standardní částky, kterou STES produkuje. Kdo razantně zvýší návštěvy, bude profi tovat nejvíc. Dle stávajícího návrhu by profitovaly Sparta, Slavia, Baník, Bohemians 1905 a Liberec. To se ostatním hrubě nelíbilo.

„Došlo k nejednoznačnému výkladu zápisu Ligového shromáždění.
STES má nyní čas do dalšího zasedání, aby přišel s návrhem, jak situaci vyřešit," uvedl Ivo Lubas, šéf ligy. „Z jednání klubů mám pocit, že mají snahu se domluvit a situace vůbec není vyhrocená," řekl Lubas, který věří, že nikdo o nic nepřijde.

„STES přijde s návrhem na příštím Ligovém shromáždění, které by se mělo uskutečnit během pěti až šesti týdnů," dodal Lubas.

Projekt bude pokračovat. Blíží se chvíle, kdy Gambrinus naleje do ligy dalších deset milionů na projekty související s diváckým zázemím a bezpečností. „Tyto peníze jsou skutečně nad rámec standardního plnění," vysvětlil Lubas.

Aby kluby neplakaly, tak ze Suchdola odjížděli všichni, kromě Slavie, s příslibem osmatřiceti tisíc eur, jako platbou solidarity z Ligy mistrů. A Sparta, Slavia, Teplice, Mladá Boleslav a Baník inkasují peníze za účast svých hráčů na EURO 2008.

V otázce bezpečnosti na stadionech je prakticky připravena realizace kamerových systémů a probíhají jednání o financování. Předpokládané náklady čini pětasedmdesát milionů korun. „Jednáme se Sazkou, rozhovory pokročily, ale domluveni nejsme," uvedl bezpečnostní manažer Miroslav Platil.

Konkrétní podobu získává i plán přátelských reprezentačních utkání na příští rok. V únoru by se mělo hrát v Maroku, v červnu doma s Maltou a v srpnu doma s Belgií.

Naposledy hrál český národní tým přípravný duel v únorovém termínu mimo Evropu v roce 2000, kdy se ještě pod taktovkou Jozefa Chovance zúčastnil turnaje v Hongkongu.

Jeho nástupce Karel Brückner časově náročnější cesty mimo Evropu striktně odmítal, a tak se hrálo například před třemi lety ve Slovinsku v patnáctistupňovém mrazu.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud