6. října 2008 • 15:24

Herzán už nemohl čekat

Autor: ps
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dvou letech strávených v Itálii je Ondřej Herzán zpět v Česku. Bývalý záložník Jablonce a Sparty bude do konce podzimu působit v dresu Kladna. „Pokud budu mít nabídku z Itálie, vedení mě uvolní,“ vysvětlil.



Osmadvacetiletý Herzán si od roku 2006 vyzkoušel angažmá celkem ve třech italských klubech. Po druholigovém Lecce a třetiligové Veroně zakotvil opět v Serii B ve Spezii, kde však jeho pouť nečekaně skončila.

„Klub měl finanční problémy a zkrachoval. Spadl do té nejnižší soutěže a všichni jeho hráči, kteří byli pod smlouvami, se stali volnými. Tím jsem byl i já,“ vylíčil Herzán.

O návratu do Česka zpočátku příliš neuvažoval. Jeho italský manažer mu slíbil, že najde nové působiště. „Pořád se to však posouvalo a nakonec se to protáhlo na čtyři měsíce. Už jsem nemohl déle čekat.“ A tak kývl na nabídku Kladna.

Měl k tomu své důvody. S klubem by zřejmě vůbec nejednal, pokud by mu nabízel víceletou smlouvu. Dal si do podmínek, že chce zůstat maximálně do konce podzimu. „Samozřejmě jsem měl i jiné nabídky, jenže ty byly většinou na tři roky. Pokud bych některou z nich podepsal, už bych se asi ven nedostal,“ vysvětloval. Se svým manažerem je i nyní v kontaktu, stále mu hledá v Itálii nový klub.

Herzán přiznal, že pro něj bylo období nicnedělání hodně těžké. „Připravoval jsem se s divizními Živanicemi. Kluci ale chodili trénovat po práci, a to prostě nebylo ono. I když jsem za tu možnost byl pochopitelně rád.“

Hned ve svém prvním ligovém zápase po návratu nastoupil v Hřídelově mužstvu od začátku a podle kladenského kouče nezahrál vůbec špatně „Byla to trochu sázka do loterie. Delší dobu nehrál, ale jeho kvality jsou nesporné,“ pochválil nováčka.

„Chyběla mi trochu síla. Jinak však můžu být spokojený,“ dodal záložník.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud