Karel Häring
7. října 2008 • 15:07

Sparťanský kouč Lavička skončí

TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězslav Lavička dnes téměř jistě skončí ve funkci trenéra pražské Sparty. Podle informací Sportu nabídl několik hodin po utkání rezignaci. A pokud nedojde na úterním jednání sportovní komise k zásadnímu obratu, bude přijata.



Sparta prožila týden hrůzy, když vysoko prohrála dva ligové duely v Libercem (0:3) a derby se Slavií (1:4). Mezitím vypadla z Poháru UEFA po remíze 3:3 s Dinamem Záhřeb. „Jsem si vědom, že nesu plnou zodpovědnost za to, jak jsme se prezentovali,“ nehledal alibi po pondělním debaklu.

Novým trenérem Sparty se stal Jozef Chovanec čtěte zde ›››

Podle informací Sportu sedělo vedení klubu s trenérem po zápasu ještě dlouho do noci a kouč nabídl svou funkci k dispozici. Je velmi pravděpodobné, že sportovní komise, která měla zasedat od 15 hodin, jeho rezignaci přijme.

Důvěryhodný zdroj zároveň popřel informace, jenž se objevily na některých internetových stránkách, že šéf klubu Daniel Křetínský poslal trenérovi textovou zprávu s ultimátem, aby připravil radikální řešení současné situace.

Kdo by mohl Lavičku nahradit? V nejbližších dnech Sparta žádné jméno neoznámí, je pravděpodobné, že tým dočasně převezme sportovní ředitel Jozef Chovanec.

Ten už vedl letenský tým v závěru minulého ročníku poté, co se klub dohodl na předčasném odchodu Michala Bílka. Začátkem června pak Sparta jmenovala do funkce trenéra Vítězslava Lavičku.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud