8. října 2008 • 14:34

Spartanic se potápí

Autor: ev
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanská část českého národa úpí, jejich milovaný letenský koráb jde totiž ke dnu. Pohárová Evropa jim přibouchla dveře před nosem, v derby zesměšnili Spartu odvěcí rivalové z Edenu.



Proč se Sparta podobně jako Titanic potápí? Přinášíme 7 důvodů:

1) Křetínský: „odborník“ k pohledání
Akcie, úrokové sazby, marže – to je jeho svět. Ale o fotbalovém balonu se asi doslechl poprvé, když firma J&T Spartu koupila a mladému doktorovi ji svěřila na hraní. Vyměňuje jen trenéry jak na běžícím pásu a výsledky nemá žádný z nich. Takže chyba asi bude někde jinde...

2) Hřebík versus sparťanský lid
Trenéra Hřebíka nasadil Křetínský tak nešikovně, že proti sobě i novému trenérovi okamžitě poštval většinu pravověrného sparťanstva. Hřebíkův příchod totiž navazoval na vyhazov charismatického “Franze “ Straky. Z prvního místa tabulky... A když se proti Hřebíkovi postavili hráči vedení Poborským, fanoušci i temné zákulisí, nemohlo to dospět jinam než ke krachu.

3) Hrubián Řepka
Sotva se Sparta “brilantním” způsobem rozloučila s Poborským (Křetínský ho vyhodil esemeskou), angažovala dalšího problémistu. A kovaného! Tomáš Řepka je sice výborný stoper, ale svou hrubostí a neomaleností kolem sebe vytváří agresivní atmosféru k nesnesení. A to i uvnitř klubu – naposledy seřval trenéra Lavičku...

4) Lavička, trenér dobrák
Kampak na sparťanské primadony s citáty mudrců a mentálním tréninkem. Řepkovi a spol. díru do hlavy neuděláte. Na takové platí jen bič – třeba jako ten Jarolímův ve Slavii. Tak hodný člověk jako Lavička na sparťanské krále diskoték a nočních barů prostě nestačil.

5) Špatní holubi se vracejí
Kdo spolu s Poborským nejvíc rozeštvával Spartu proti Hřebíkovi a Křetínskému? Ano, správně – Jaromír Blažek. Gólman dávno za zenitem, který svým uvadajícím “uměním” pomohl Norimberku k sestupu a pak jaksi neměl kam jít. A kdože se ho ujal? Světe div se, Křetínského Sparta. To se vám taky povedlo, pane doktore!

6) Berger, další muzeální kousek
Chcete-li studovat dějiny českého fotbalu 90. let minulého století, navštivte stadion Sparty. Donedávna se tu vystavoval Pavel Horváth, stále je k vidění Tomáš Řepka – a dokud se podle očekávání nezranil, byl tu od léta ve vitríně i Patrik Berger. Pokud za to, co předvádí, bere skutečně 8 milionů korun ročně, jak se povídá, tak se nemůžete divit, že je Sparta tam, kde je.

7) Rozhádaná kabina
Mladí se nebaví se starými, hráči z Paskovy stáje se „Zíkovci“ a už vůbec ne s těmi od Ondreje Chovance. Pak není divu, že se špinavé prádlo z kabiny propírá v médiích a na veřejnosti. Dá Jozef Chovanec tenhle Augiášův chlév dohromady?

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud