2. listopadu 2008 • 16:56

Olomouc zaslouženě dobyla Stínadla

Autor: Robert Neumann
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako kočka s myší. Přesně tak si pohrávala Olomouc s Teplicemi. Kdyby utkání skončilo triumfem Hanáků o tři, čtyři, branky, nikdo by se nemohl divit. Takový byl mezi oběma týmy rozdíl.



Hostům nakonec přivála tři body jediná trefa útočníka Michala Hubníka ze druhého poločasu.

„Můžu být naprosto spokojený, zejména v prvním poločase jsme dominovali, hráli kombinačně, bohužel jsme nebyli produktivní. Po přestávce jsme gól naštěstí dali. Celkově jsem ale obrovsky spokojený s předvedenou hrou,“ lebedil si po utkání trenér Sigmy Zdeněk Psotka.

Jeho svěřenci se díky výhře přiblížili předním příčkám, naopak Teplice, které doma padly podruhé v řadě, zůstaly ve středu tabulky. Alespoň na bod ale neměly.

Stačí nahlédnout do statistik. Poměr šancí 1:7, střely na branku 1:10, rohy 2:8. „Spokojený být nemůžu, soupeř nás předčil v pohybu, ten byl diametrálně rozdílný,“ uznal domácí kouč Jiří Plíšek.

Podle něj prý Severočechům chyběly síly, které vydali ve středečním pohárovém duelu v Hradci Králové. „Soupeř měl mnohem více času na regeneraci,“ podotkl Plíšek. Jenže, hosté na Stínadlech kralovali od první minuty, kdy o ztrátě sil domácích nemohla být řeč.

Už ve 25. vteřině netrefil v míč v obrovské šanci Hořava, hosté pak hrozili jak z křídelních prostor, tak po akcích na jeden dotek středem. Do konce poločasu spálili další dvě tutovky Onofrej a Hořava.

Spravedlnost ale nakonec nezůstala slepá, po přestávc, po rohu Onofreje podběhl míč brankář Belic, Hubník přeskočil Saboua a hlavou rozhodl. Zvýšit mohl v závěru dvakrát střídající Štěpán, ale ani jednou Belice nepřekonal.


FK Teplice - Sigma Olomouc 0:1 (0:0).
Branka: 60. Hubník. Rozhodčí: Adámek - Pospíšil, Dobrovolný. ŽK: Vachoušek, Verbíř - Heidenreich, Komárek, Melinho. Diváci: 3045.

Teplice: Belic - Matula, Lukáš, Klein, Rosa - Verbíř, Doležal (89. Smejkal), Sabou (66. Mahmutovič), Mareš - Jun, Vachoušek (73. Stožický).
Olomouc: Drobisz - Rossi, Komárek, Šuškavčevič, Heidenreich (68. Štěpán) - Hořava (90+3. Nepožitek), Kaščák - Janotka (89. Pospíšil), Melinho, Onofrej - Hubník.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud