19. listopadu 2008 • 15:31

Huňa, dárek pod sparťanský stromeček?

Autor: Horst Strnad
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před sezonou by tomu nevěřil snad vůbec nikdo. Ale je to fakt. Daniel Huňa, útočník Příbrami, vede tabulku ligových střelců. Brankáře soupeřů přelstil už desetkrát.



A tak není divu, že devětadvacetiletý útočník hraje jistou roli v přestupových plánech několika tuzemských i zahraničních klubů. Cena se prý může vyšplhat na patnáct až dvacet milionů. Který z klubů si dá Huňu jak dárek pod vánoční stromeček?

Před sezonou odepisovanou Příbram vytáhl Huňa do klidného středu tabulky. Trenér Massimo Morales ušil mužstvu systém, v němž Huňa těží z Borkovy kreativity.

A sám kanonýr přiznává, že bez týmu a trenéra by nebyl nic.
Šéfa Příbrami Jaroslava Starku asi čeká maraton jednání o případném přestupu střeleckého zázraku.

„Dal deset gólů a asi můžeme čekat, že o něho bude zájem. Ale v tuhle chvíli to nechci řešit. Čekají nás dva parádní zápasy s pražskými týmy. Jedeme na Žižkov a pak se budeme těšit na Slavii. A já věřím, že ještě nějaké góly přidá. Pak můžeme případně něco řešit,“ říká na rovinu Starka.

Kdo má o Huňu zájem? Hovoří se o Spartě. Když za žižkovského Kušníra vysázela dvacet milionů, neměl by být takový problém vytáhnout stejné peníze za elitního střelce.

„Zatím jeho jméno nepadlo,“ tvrdí mluvčí Sparty Jakub Otava. Ale přestupní okno začíná až v lednu, takže není vyloučeno, že Sparta, která avizuje velké změny v kádru, nakonec po Huňovi sáhne.

Proti jeho angažování mluví zákon, že Sparta musí hrát systémem 4-1-4-1. Což pro Huňu není optimální výchozí varianta.

Dalším adeptem by mohlo být Brno. Tým je v troskách, kvalitních hráčů má poskrovnu a střelec by se po Bestově odchodu jistě hodil. Navíc brněnské vedení dalo najevo, že se kádr po zpackaném podzimu může připravit na zemětřesení. Mezi kluby navíc panují korektní vztahy.

A relativně vysoká cena by pro Brno rovněž nemusela být nepřekousnutelná záležitost.
Spekulovalo se i o zájmu Slavie, zde však bylo spíš přání otcem myšlenky.

„My jsme přesvědčeni, že Huňa je dobrý právě v Příbrami a pod trenérem Moralesem. Tam se mu daří. Je mu devětadvacet. Když se přesadí jinam, nemusí mu to prospět. My touto cestou nepůjdeme,“ reaguje Tomáš Rosen, šéf představenstva.

A ono také nikde nemusí být dáno, že Huňa přestoupí. A pokud změní dres, tak může klidně odejít do zahraničí.

„Jeho kladem je bezpochyby jazyková vybavenost. Žil v Kanadě a v USA, zabydlet se v cizině pro něho není problém,“ říká Pavel Vandas, Huňův agent.

Zájem o hráče projevily i dva týmy druhé bundesligy. Jedním z nich je Mnichov 1860.

Co říká na téma přestup sám hráč?

„Kdyby se našel klub, který by nabídl dobré podmínky Příbrami i mně, vidělo by se. Ale o přestupech se mi nechce moc mluvit. Jsem tu spokojený,“ prohlašuje lídr střelecké tabulky Daniel Huňa.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud