23. prosince 2008 • 19:33

Sparta angažovala Haška a Kmocha

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Sparty Praha Jozef Chovanec už částečně vyřešil složení realizačního týmu pro jarní sezonu. Jeho nejbližšími spolupracovníky se stanou dosavadní trenér druholigového Sokolova Martin Hašek a Jan Kmoch.



Kompletní podobu nového realizačního týmu zveřejní sparťané zřejmě až 2. ledna při zahájení přípravy, ale jeho hlavní postavy jsou již známy: Chovanec podle anglického modelu zůstane i nadále generálním sportovním ředitelem a současně hlavním trenérem, Hašek se stává "prvním trenérem" a Kmoch "druhým trenérem" - tak totiž zní název funkcí, do nichž oba muži přicházejí.

Pracuje se i na složení zbytku realizačního týmu, který podle všeho dozná proti podzimu dalších změn. "Jasno bychom chtěli mít nejdéle do 2. ledna," uvedl personální ředitel klubu Jakub Otava.

Není třeba zcela jasné, jakou roli u mužstva bude mít v budoucnu Horst Siegl, který byl v závěru podzimu jediným Chovancovým asistentem. Dalším spolupracovníkem pak byl trenér brankářů Jan Stejskal.Na Letné hledali trenérského partnera k Chovancovi řadu týdnů.

Český vicemistr podle všeho sháněl na lavičku muže, který má už za sebou zkušenosti jako hlavní kouč. I proto se hlavními adepty nakonec stali Dušan Uhrin a Martin Hašek; zatímco jednačtyřicetiletý syn bývalého sparťanského a reprezentačního kouče tuto možnost zavrhl, o dva roky mladší Hašek roli přijal.

Hašek hrál za Spartu v letech 1997 až 2001 i v sezoně 2005/06, než usedl na lavičku letenského béčka. V české lize odehrál 272 utkání, vstřelil 19 branek a na kontě má i 14 reprezentačních startů.

Na jaře 2007 ukončil hráčskou kariéru a stal se asistentem u sparťanské rezervy, kam si ho vzal právě Kmoch. Po půl roce poté zamířil na post hlavního kouče v druholigovém Sokolově.

Návrat do Sparty bere bratr slavného hokejového brankáře Dominika Haška jako velký posun ve své trenérské kariéře. "Na Spartě jsem strávil krásné období aktivní kariéry. A každý trenér, když dostane nabídku z Letné, musí být potěšen. Při jednání byl navíc představen zcela konkrétní plán spolupráce a velikost našich pravomocí," uvedl krátce po podpisu smlouvy Martin Hašek.

Krásné chvíle prý na Letné prožil také jako kolega. "Sparta pro mě koneckonců vždycky byla srdeční záležitostí. Když přišla tato možnost, nebylo nad čím váhat," uvedl další navrátilec Kmoch.

Sedmapadesátiletý trenér totiž býval ve Spartě uznávaným koučem mládežnických výběrů, později i rezervního týmu, který přivedl letos na jaře zpět do druhé ligy. Působil ale také ve Spojených arabských emirátech jako asistent Ivana Haška. V létě převzal České Budějovice, ale po nevydařeném startu musel svou první prvoligovou štaci opustit.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud