7. ledna 2009 • 15:07

Bílek se upsal Kaiserslauternu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Jiří Bílek definitivně opouští Liberec a přestupuje do druholigového německého Kaiserslauternu. Pětadvacetiletý defenzivní záložník se dnes se svým novým zaměstnavatelem dohodl na smlouvě na 3,5 roku.



Sdělil to řekl Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která Bílka zastupuje. Bílek v Kaiserslauternu nejprve úspěšně prošel zdravotními testy a pak se prý už jen doladily detaily kontraktu, který za německý klub nabídl bývalý věhlasný útočník Stefan Kuntz, nynější sportovní manažer.

Podle neoficiálních informací by měl Liberec za Bílka, který měl pod Ještědem smlouvu ještě na rok a půl, získat částku pohybující se kolem patnácti milionů korun. "Jsem moc rád, že to v Německu všechno dobře dopadlo," pochvaloval si Bílek v dnešním rozhovoru s ČTK.

Odchovanec pražské Sparty, který do české nejvyšší soutěže nahlédl v dresu Blšan před více než pěti lety, v Kaiserslauternu už stačil pohovořit s trenérem Milanem Šašičem a představil se také novým spoluhráčům.

"A obrovským zážitkem byla prohlídka stadionu. Je překrásný, zázemí je také na nejvyšší úrovni," řekl Bílek, který Liberec opouští po třech letech. "Ale hlavně jsem vycítil, že mě sem opravdu chtějí. To pro mě bylo rozhodující," uvedl Bílek.

Lákala ho i bundesligová Bochum, ale synovec někdejší sparťanské opory a trenéra Michala Bílka nakonec upřednostnil nabídku druhého týmu druhé nejvyšší soutěže, kterému by rád pomohl k návratu mezi elitu.

Dnes se z Německa v doprovodu Koláře už Bílek vrátil do Prahy, vyřídí nejnutnější formality a v pátek zase odletí na Kypr, kde má Kaiserslautern naplánované soustředění. "Ďáblové", jak se fotbalistům Kaiserslauternu přezdívá, po návratu sehrají i přípravné utkání se slavným Bayernem Mnichov a první únorový víkend by už Bílek nechtěl chybět u šlágru prvního kola druhé bundesligy proti vedoucí Mohuči.

V Kaiserslauternu se Bílek stane už sedmým českým hráčem, který obleče jeho dres. V kdysi slavném německém klubu dříve působili brankář Petr Kouba, útočníci Pavel Kuka, Horst Siegl a Vratislav Lokvenc a zadáci Miroslav Kadlec a Petr Gabriel.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud