20. března 2009 • 17:29

Incident na Spartě: Pachatel stále neznámý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Ani výslech svědka incidentu z pondělního fotbalového zápasu mezi Spartou a Brnem nepřivedl policisty na stopu pachatele, který hodil z kotle fanoušků dělbuch. Jeho exploze zranila dvanáctiletého podavače míčů.



Svědek přišel policistům ve čtvrtek svou verzi případu oznámit dobrovolně. "Podal nám vysvětlení v souladu se zákonem a tím 'vypadl ze hry'," řekl dnes ČTK mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Server tn.cz dnes uvedl, že muže policisté ze vhození dělbuchu na plochu podezírali, Hulan však tuto informaci popřel. "Ten člověk nebyl nějakým způsobem podezřelý a od začátku to prezentujeme," prohlásil.
Třiatřicetiletý svědek se podle serveru týden.cz policistům přihlásil sám poté, co figuroval na odvysílaných televizních záběrech z místa činu.

Jeho svědectví policisty k vrhači dělbuchu nepřivedlo. "Vyvracíme, že bychom měli stopu nebo jakoukoli indicii k někomu, kdo by se dal nazvat pachatelem," dodal Hulan.

Disciplinární komise fotbalového svazu Spartu ve čtvrtek potrestala pokutou 250.000 korun a její fotbalisté odehrají následující tři domácí utkání bez přítomnosti fanoušků na tribunách za brankami. Spartě přitom hrozila až desetimilionová pokuta a uzavření celého stadionu na tři zápasy.

Mluvčí Sparty Ondřej Kasík po vynesení verdiktu uvedl, že klub zřejmě bude pokutu vymáhat soudně po člověku, který dělbuch z tribuny hodil.

Chlapec, který je brankářem žákovského týmu Sparty, byl v pondělí večer převezen do nemocnice v Motole a po ošetření strávil noc doma. Další vyšetření podle trenéra žákovského týmu Iva Heina dopadla dobře a zranění by nemělo mít žádné následky.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud