23. března 2009 • 10:21

Naumov: natržené ucho, rána 4cm

Autor: spo, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osm minut. Tak dlouho vydržel na hřišti útočník Viktorie Žižkov Riste Naumov v nedělním ligovém utkání s Jabloncem. Pak musel střídat. Důvod? Natržené ucho. Lékaři mu museli sešít čtyřcentimetrovou ránu.



Naumov má v jarní části sezony neuvěřitelnou smůlu. Na kyperském soustředění si nejprve zlomil klíční kost. A když se dal do kupy, po pouhých osmi minutách v zápase s Jabloncem se opět zranil.

Trávník musel opustit kvůli souboji uprostřed hřiště, ve kterém málem přišel o ucho. Naštěstí ho měl „pouze“ natržené a musel okamžitě do nemocnice. Tam mu lékaři několika stehy sešili 4centimetrovou ránu!

"Je to smůla. Sotva jsem se doléčil ze zlomeniny klíční kosti, hned přijde tohle. Myslím, že jsem se opět dostal do optimální formy, ale zápas jsem dohrát nemohl. Je mi to moc líto," citovaly Naumova oficiální stránky klubu.

Naumova absence přidělala vrásku také kouči Zdeňku Ščasnému, podle jehož názoru útočník chyběl týmu v závěrečných minutách.

"Scházel nám. Bylo to pro nás určité oslabení, protože po přestávce se Naumov postupně dostával do formy," uvedl zkušený trenér.

Nyní musí Žižkov co nejrychleji vyřešit otázku, jak se zvednout.

Hlavně psychicky.

Viktoria totiž utrpěla třináctou prohru v letošní sezoně. A záchrana v české nejvyšší soutěži se žižkovskému klubu pomalu vzdaluje. "Ocitli jsme se ve složité situaci, ale hrajeme dál a bojujeme o záchranu," nevzdává se Ščasný.

Trenér Zdeněk Ščasný.Foto Jaroslav Legner SPORT

Jak sestupu zabránit? "Stačí proměňovat šance. Proti Jablonci jsme jich měli dost. Ve hře je ještě 27 bodů a musíme se o ně porvat, dát do toho srdce a větší nasazení," doplnil forvard Pavol Straka.

Ke zlomení špatné série by pomohl jediný vítězný zápas. Fotbalisté Žižkova se shodují, že urvané tři body - ať už jakýmkoliv způsobem - by zvedlo sebedůvěru celého týmu.

"Potřebujeme vyhrávat. Nejen kvůli bodům, ale hlavně kvůli povzbuzení. Nálada v týmu je teď velmi oslabená. Během dvoutýdenní herní pauzy nám nezbývá nic jiného, než se dát pořádně dokupy a ještě to zkusit," dodal brankář Viktorie Peter Bartalský.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud