25. března 2009 • 16:00

Sparta vypsala odměnu za dopadení chuligána

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně! Zdá se, že fotbalová Sparta to myslí s bojem proti výtržníkům vážně. Za dopadení muže, který dělbuchem málem zasáhl třináctiletého chlapce, vypsala odměnu 100 000 korun.



Tohle vám neprojde, zní z Letné. Vzkaz je adresován chuligánům, kteří se na tribunách místo povzbuzování věnují ničení sedaček, vyvolávání vulgárních pokřiků a jiným činnostem, nad kterými normálním lidem zůstává rozum stát.

Trpělivost vedení Sparty došla po incidentu v zápase Sparta-Brno, kdy směrem k hrací ploše vyletěla z kotle petarda. Nebezpečná pyrotechnika ohrozila zdraví dvanáctiletého podavače míčů a gólmana žákovského výběru Sparty Jindry Staňka.

Každý, kdo by mohl dopomoci k dopadení a posléze i usvědčení pachatele trestného činu, může volat na bezplatnou linku kriminální policie Praha I. : 974 851 843, stojí v tiskové zprávě pražského velkoklubu.

„Tímto krokem jasně deklarujeme, že nám na dopadení pachatele velmi záleží. Bezpečnost v AXA Areně je pro Spartu prioritním cílem,“ říká personální ředitel AC Sparta Praha Jakub Otava.

„Na dopadení doposud neznámého pachatele úzce spolupracujeme s policií, věříme, že se nám nakonec podaří jej odhalit a usvědčit,“ dodává ředitel komunikace AC Sparta Praha Ondřej Kasík.

Policisté hledají viníka od minulého pondělí, kdy v závěru duelu proti Brnu za stavu 4:0 někdo z hlediště vhodil silný dělbuch. Ten dopadl těsně vedle dvanáctiletého podavače míčů, který musel na vyšetření do nemocnice. Žákovský fotbalista nebude mít po incidentu trvalé následky.

Disciplinární komise mezitím Spartě uzavřela na tři zápasy sektory za brankami a udělila jí pokutu 250 tisíc korun. Klub poté naznačil, že v případě dopadení viníka po něm bude pokutu vymáhat soudně.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud