4. května 2009 • 20:53

Sparta našla hvězdu. Baník pokořil Kadlec

Autor: Jiří Šidliák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za pár dní mu bude pouhých sedmnáct let, přesto už byl v pondělní dohrávce 26. kola útočník Václav Kadlec hlavním hrdinou Sparty při výhře nad Baníkem. První ligový gól mladého forvarda přinesl Letenským tři body.



„Byla to jednoduchá dorážka, ale zároveň určitě můj nejdůležitější gól v životě,“ popisoval úspěšný střelec jedinou branku zápasu, kdy sedm minut před koncem dorazil Vackovu ránu do tyče za gólmana Bučka.

Na hřiště se Kadlec dostal až v průběhu druhého poločasu: „Trenér mi říkal, abych tu zkusil rozhýbat a dát góla. Šancí jsme ale měli hodně už předtím, ten můj gól bylo už takové vyústění situace.“

Sparta měla opravdu většinu zápasu více ze hry, na světelné tabuli ale stále svítil stav 0:0 a osm tisíc diváků už bylo značně nervózních.

Sparta přetlačila Baník. Hrdinou Kadlec »


„Byl to zápas o hlavě a o srdci, všichni jsme věřili, že se nám podaří ho zvládnout,“ přiznal i kouč Jozef Chovanec, že vítězství se nerodilo lehce.

„Dnešní fotbal je o přechodové fázi. A tam byl největší rozdíl mezi námi a Spartou. Můj pocit je takový, že domácí vyhráli naprosto zaslouženě,“ pogratuloval soupeři k zisku tří bodů jeho protějšek Verner Lička.

Sám prý od svých svěřenců čekal daleko lepší výkon. „Na přípravu jsme měli osm dnů a hráči vypadali v týdnu dobře, dnes ale někteří propadli,“ přiznal trenér Baníku, který si i ve svém druhém zápase na lavičce připsal porážku.

Čtyři kola před koncem letošního ročníku Gambrinus ligy tak Sparta stáhla náskok vedoucí Slavie už na pět bodů. Příští týden ale zajíždí na horkou půdu do Zlína, zatímco červenobílí hostí v Edenu České Budějovice.

„Jsme rádi, že jsme zvládli tento zápas s Baníkem. Přemýšlet teď o pěti bodech na Slavii není na místě,“ krotil tradičně přehnaný optimismus Chovanec.

Že se Sparta soustředí jen na sebe a hlavním cílem je postup do kvalifikace Ligy mistrů, opakují na Letné od začátku jara. A zůstali u toho i nyní.

„I já myslím, že to nic neznamená. My se spíš soustředíme na to, abychom udrželi druhé místo,“ uzavřel úspěšný střelec Kadlec.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud