21. května 2009 • 13:42

Baník už je dohodnutý s novým koučem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Ostrava už zná trenéra, který po sezoně nahradí dočasného kouče Vernera Ličku. Dohoda je prakticky uzavřena, ale vedení klubu oznámí jméno nového kouče nejdříve až příští víkend po posledním ligovém utkání v Kladně.



"Jsme na konci první etapy jednání, to znamená, že dokončujeme jeho příchod na Bazaly. Jsme těsně před dohodou," řekl dnes novinářům generální manažer Baníku Verner Ličku, který byl po odchodu Karla Večeři pověřen vedením prvoligového celku do konce sezony.

Výběr Ličkova nástupce se tak definitivně zúžil na jediné jméno. Ostrava už dříve oficiálně přiznala neúspěšně námluvy s prešovským koučem Romanem Pivarníkem, podle nepotvrzených informací ale oslovila i Karla Brücknera a Dušana Uhrina staršího. Nikdo z nich však Baník nepřevezme.

Skutečnosti, že podpis dohody je formalitou, nasvědčuje i společná tvorba mužstva na nadcházející ligový ročník. Ostravské vedení už s nastupujícím lodivodem projednává kádr.

"Obroušení kádru už bude na novém trenérovi. Shodli jsme se na tom, že mužstvo potřebuje posílit na dvou až třech postech a dnes už jsem mluvil s jedním hráčem, o kterého má i nový trenér zájem," řekl Lička. Podle něj je nezvratný jen odchod záložníka Rudolfa Otepky s útočníkem Davidem Střihavkou, jemuž končí hostování z Plzně. "Možnost, že by zůstal, je v podstatě nulová," dodal Lička.

Baník momentálně prožívá suverénně nejhorší ligový půlrok za poslední dekády. Aspirant na evropské poháry se z třetího místa po podzimu propadl až na devátou pozici. Na jaře Ostrava ve dvanácti utkáních uhrála jen pět bodů, z krize ven nepomohla ani výměna trenérů.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud