Michal Koštuřík
23. května 2009 • 16:49

Zlín se statečně rve o záchranu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Porazili Brno 2:1, ale skoro se neradovali. Proč? Hráči Zlína byli rozmrzelí z výher Příbrami a Bohemians. „Doufal jsem v maličko jiné výsledky,“ ušklíbl se trenér Ladislav Minář. Dobře věděl, že ani výhra v posledním kole v Jablonci nemusí jeho týmu stačit k záchraně.



Zlín šest zápasů v řadě neprohrál, z toho pětkrát slavil tři body. Dnešní pokoření Brna ovšem neprovázela tradiční vítězná euforie. „Ani nevím, jak teď vypadá tabulka. Když ale vyhrajeme v Jablonci, tak se zachráníme,“ doufal útočník Karel Kroupa, dvoubrankový hrdina utkání.

Souhrn 29. kola >>>

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Velká ligová matematika >>>

Co Zlín potřebuje k udržení? Kromě triumfu na severu Čech také porážku Příbrami v Brně. Anebo remízu či prohru Kladna v domácím duelu s Baníkem. „Věřím, že Brňáci na mé dva góly za týden zapomenou a pomůžou nám,“ usmál se Kroupa. „Zvítězíme v Jablonci a já budu moc držet palce Brnu, ať porazí Příbram,“ připojil Minář.

Výsledky konkurentů otrávily rozjetému týmu den. Neinformovaný fanoušek by při pohledu do zasmušilé trenérovy tváře odhadl, že Zlín utržil od Brna debakl. „Musel bych se zbláznit, kdybych přemýšlel ve stylu, že Kladeňák Koubek jde po sezoně trénovat do Ostravy,“ nadhodil Minář v narážce na los posledního kola a osobu trenéra Čáslavi.

Famózní zlínský finiš tak možná přišel pozdě. Další namočení rovněž usilovně bodují. Hlavně odevzdaný výkon Žižkova v Příbrami trenéra Mináře naštval. Hráči byli o průběhu souběžně hraného utkání informováni. „Maséři měli zapnutou televizi. A někteří kluci se v poločase samozřejmě ptali, jak to vypadá. Věděli, že Příbram vede 2:0,“ informoval trenér Minář. „Snad někomu ze soupeřů konečně dojde dech,“ přál si před závěrečným kolem Kroupa.

FC Tescoma Zlín - 1. FC Brno 2:1
(1:0)
Branky: 12. a 48. Kroupa - 89. Rabušic.
Rozhodčí: Kocourek - Kordula, Tacina.
ŽK: Zbožínek, Žůrek, Malcharek - Smutný.
Diváci: 4125.

Zlín:
Baránek - Malcharek, Kroča, Zbožínek, Trubila - Šmahaj, Zúbek, Dostálek, Vyskočil (90. Elšík) - Kroupa, Bača (67. Žůrek).

Brno: Bureš - Smutný, Dvorník, Živný, Okleštěk - Kalivoda (66. Szegedi), Huška (79. Borák), Švejnoha, Rabušic - Došek, Heinz (46. Schneider).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud