Richard Šíma
23. května 2009 • 16:53

Olomouc zachránila bod až v závěru

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Takové posmutnělé loučení. Poslední ligový zápas této sezony na domácích Bazalech ostravský Baník sice neprohrál, ale těsně před koncem ztratil jednogólový náskok. Remíza 1:1 netěšila ani Hanáky z Olomouce.



Ti byli totiž lepší a znovu promarnili šanci poskočit na čtvrtou příčku.

Souhrn 29. kola >>>


Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Velká ligová matematika >>>

Do začátku utkání scházelo už jen pár minut a sluncem zalité ulice v okolí Bazalů byly takřka prázdné. Že se o pár desítek metrů dál schylovalo k ligovému utkání dvou rivalů? A dokonce na proslulých Bazalech? Nezasvěcený by neuvěřil.

Hlasy trenérů:
Verner Lička (Ostrava):
"Prvních třicet minut bylo dobrých, ale pak nás soupeř přehrával a uprostřed pole byl fotbalovější. V závěru jsme za stavu 1:0 měli několik situací v přečíslení, ale řešili jsme je špatně. Kdyby byla v mužstvu větší pohoda, hráči by to asi řešili lépe.

Zdeněk Psotka (Olomouc):
"S výkonem jsem spokojen. Fungovali jsme jako celek, dařila se nám kombinace ve středu hřiště a měli jsme spoustu šancí. Baník měl zase Bučka, který chytil tři vyložené góly."



Na utkání nakonec dorazilo dva a půl tisíce diváků, které ani nepřekvapilo, že Baník, navzdory viditelné snaze, znovu nebyl lepším mužstvem. I když už ve 4. minutě zlikvidoval osmnáctiletý gymnazista Šustr velkou šanci Ličkovi.
Pak se ale začal řádně potit ostravský brankář Buček. První obrovskou šanci chytil Štěpánovi, zvládl i následnou Melinhovu ránu. „Jsem s naším výkonem tentokrát skutečně spokojen. Bohužel, Ostrava měla Bučka,“ pravil Zdeněk Psotka, olomoucký kouč.

Fantastický zákrok vytáhl ostravský brankář v úvodu druhé půle. Brazilec Rossi si naskočil na rohový kop, hlavičkoval „koníkem“ ke vzdálenější tyči, kam na první pohled neměl Buček šanci doletět. A přesto doletěl. „Řeknu ti, Tondo, ten zákrok, jak jsi to tam chytil tomu Rossimu, to byla paráda,“ chválil Bučka po utkání před kabinou Jaroslav Janoš, bývalý brankář a trenér ostravského týmu, když se s hrdinou včerejšího duelu potkal.

Metelka odkopává před Pereirou.
Metelka odkopává před Pereirou.

Baník se pak díky Markově vysunutí, Zeherově úniku a přesnému zakončení dostal do vedení. A když už i největší pesimisté začali věřit, že zápas vyhraje, poslal Melinho z přímého kopu na ostravskou branku ne příliš prudkou střelu, kterou ovšem Marek tečoval a Buček byl bez šance. „To je prostě taková naše klasika. Když už nám nemůže dát gól soupeř, dáme si ho sami,“ pravil brankář Baníku po utkání smířeně s osudem, který jeho klubu na jaře mimořádně nepřál.

Baník Ostrava - Sigma Olomouc 1:1
(0:0)
Branky: 59. Zeher - 87. Melinho.
Rozhodčí: Příhoda - Košec, Teuber.
ŽK: Metelka, Markovič, Tomašák - Štěpán, Komárek, Hořava, Hudec.
ČK: 90.+1 Toleski.
Diváci: 2460.

Ostrava: Buček - Zawada, Neuwirth, Pavlík, Tomašák - Rajtoral, Metelka, Marek, M. Lička - Zeher (83. Markovič), Lukeš (78. Wojnar).

Olomouc: Šustr - Rossi, Hudec, Komárek, Škerle - Štětina (81. Pospíšil), Hořava - Štěpán (64. Nuc), Melinho, Janotka (64. Toleski) - Ordoš.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud