30. května 2009 • 14:38

Eden chystá mistrovské oslavy

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Medaile, pohár a parašutisté. I to bude k vidění při slavnostní korunovaci Slavie, již jistého mistra ligy, při jejím domácím zápase s Libercem.
Na slavnostním ceremoniálu dekorování nejlepšího celku Česka se budou podílet i fanoušci Slavie Praha.



„Máme k nim velkou důvěru,“ sděluje tiskový mluvčí klubu Ondřej Zlámal. „Kdyby provedli nějakou hloupost, pokazili by to klukům i sobě,“ spoléhá na jejich rozum.

První překvapení je nachystáno ještě před výkopem, na trávník se mají snést příznivci červenobílých z parašutistického oddílu z Nového Města nad Metují. „Jestli jim to dovolí počasí,“ hledí mluvčí s obavami na zachmuřenou oblohu.

Velké oslavy vypuknou až po zápase, kdy staronový mistr převezme od svazu trofej pro vítěze. „Uprostřed hřiště připravíme pódium, sestaví ho během deseti minut dvacet fanoušků ve speciálních tričkách, kteří to mají za odměnu,“ prozrazuje Zlámal.

Slavnostní akt na hřišti skrývá mnoho úskalí, hrozí vniknutí diváků na hrací plochu a s tím spojené výtržnosti. „Pohár předává Jaroslav Vacek, místopředseda za ligu, já pověsím hráčům na krk medaile. Tím pro svaz slavnostní akt končí,“ říká Ivo Lubas, ředitel oddělení profesionálního fotbalu ČMFS.

„Nerad bych, aby ho diváci narušili, měli by v té chvíli zůstat v hledišti. Pak ať si dělají, co chtějí, to už je záležitost pořadatele,“ nehodlá bránit slávistům v oslavách. „Je třeba být při takových příležitostech tolerantní,“ dodává bývalý hráč pražského klubu a později funkcionář.

Nežádoucích nepřístojností se klub neobává. „Naši fanoušci jsou disciplinovaní, neporušili dohody ani loni, ani na Žižkově, kde jsme si před dvěma týdny zajistili titul. Všechno navzájem probíráme, oslavy dílem připravují i oni,“ chválí spolupráci Zlámal.

Veselí proto nastane až po všech oficialitách. K nim patří i čestné kolo, které oběhnou dekorovaní hráči s pohárem nad hlavou.

O slavnostní okamžik nepřijdou ani příznivci z jiných koutů republiky, kteří nedorazí na stadion. „Televize bude z posledního kola střídat přímé vstupy ze dvou nejsledovanějších duelů Slavia–Liberec a Mladá Boleslav–Sparta. A na slavnostní ceremoniál určitě přepojíme,“ ujišťuje vedoucí sportovní redakce České televize Otakar Černý fanoušky u obrazovek.

Ta pravá nálada se však zcela bezpochyby rozlije na stadionu v Edenu. Fanoušci se navzájem vybídli, aby se dostavili v replikách slávistických dresů a zahalili tak celý Eden do symbolické červenobílé kombinace.

„Kdo nemá dres, ať si něco vezme v těchto barvách,“ vyzývá Zlámal váhající. Najde se i možnost, jak si na památku pořídit fotografie s mistrovským týmem. „Chceme si oslavy užít ve stylu vyspělých fotbalových zemí,“ těší se mluvčí Slavie na závěrečnou tečku za úspěšnou sezonou.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud