Hynek Preisler
13. června 2009 • 14:00

Teplice na prodej?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je teplický fotbalový klub na prodej? Jeho šéf František Hrdlička tvrdí, že to není aktuální. „Žádné takové indicie a informace o tom nemám,“ řekl ředitel klubu deníku Sport.



Spekulace o prodeji lázeňského klubu rozvířil z klubu odcházející šéf sklářské společnosti AGC Flat Glass Czech Štěpán Popovič, jenž změnu vlastníka severočeského týmu naznačil.

„Pokud se objeví kupec, tak skupina klub prostě prodá... A když bude šance získat za něco hotové peníze, a to je případ fotbalu, tak vedení skupiny nebude váhat ani minutu,“ řekl Popovič v rozhovoru pro MF Dnes.

Sklářský gigant se má chtít fotbalového klubu zbavit v rámci úsporných opatření, které si vynutila celosvětová ekonomická krize.

„Na prodej je každý klub a každá fabrika. Majitel klubu si může s klubem dělat, co chce a když přijde kupec, který zaplatí, tak si koupí, co bude chtít. Rozhodně to neberu ale tak, že se oznamuje, že se Teplice zítra prodávají,“ uvedl František Hrdlička.

František Hrdlička

František Hrdlička František HrdličkaFoto Jaroslav Legner SPORT

Klub patří sklářskému gigantu AGC se sídlem v Belgii. A není tajemstvím, že belgické vedení mezinárodní společnosti v minulých letech již několikrát na Popoviče tlačilo, aby firma fotbalové aktivity v Česku omezila.

„Takové tlaky jsou léta letoucí, to není nic nového. Proto se tím teď vůbec nezaobírám,“ dodal František Hrdlička.

Spekulacím však nahrává fakt, že Štěpán Popovič, který podobným tlakům doposud odolával, teď v pozici předsedy představenstva teplického klubu končí a na jeho místě ho nahradí dosavadní předseda dozorčí rady Pavel Šedlbauer. „Já se do podobných spekulací pouštět nechci,“ ohradil se šéf teplického klubu.

Teplice, které se jako vítěz domácího poháru probojovaly do evropských pohárů, také v těchto dnech oznámily, že mužstvo neopustí žádná z jeho opor.

„Nic nás netlačí prodávat. Nějaké nabídky sice byly, ale nešlo o žádné horentní sumy, takže si raději necháme kádr pohromadě,“ vysvětlil František Hrdlička s tím, že Teplice se pokusí vydělat peníze spíše než prodejem hráčů postupem do základní skupiny premiérového ročníku Evropské ligy. Ten by jim měl přinést až 30 milionů korun.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud