20. června 2009 • 14:57

Čelůstka míří do Slavie

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ondřej Čelůstka do Slavie? Takřka jistá věc. Zlínu pomohou peníze za talentovaného beka k tomu, aby nemusel rozprodat kádr a hrál ve druhé lize na špici. „Od prodeje Čelůstky se odrazí další věci,“ říká zlínský trenér a manažer Ladislav Minář.



Slavia o dvacetiletého zadáka hodně stojí. Na Moravu poslala konkrétní nabídku. Podle informací Sportu je do něj ochotna investovat 12 milionů korun.

Tuhle šanci si vedení Zlína těžko nechá uniknout. „Je to pro nás stěžejní záležitost, potřebujeme finanční injekci. Nabídka Slavie je dobrá. Určitě by šlo o nejdražší transfer v historii klubu," přiznává Minář, jenž sumu nechce konkretizovat.

Dosud největší obchod udělal Zlín před dvěma lety, kdy obdržel od Mladé Boleslavi za záložníka Lukáše Opielu 9,5 milionu korun. „Návrh Slavie studujeme, rozhodne se začátkem příštího týdne," dodává Minář. Čelůstkův transfer by z poloviny zajistil roční rozpočet klubu.

Pokud chce Zlín hrát po sestupu ve druhé lize důstojnou roli, musí svůj klenot prodat. Přišel totiž o generálního sponzora, firma Tescoma kontrakt neprodloužila. Kvůli výstavbě vyhřívaného trávníku navíc odehraje tým část podzimu ve vyhnanství. Podle všeho v Kroměříži.

Čelůstkův přestup přinese do pokladny prostředky nezbytné k tomu, aby zbytek kádru zůstal pohromadě. Padl by tak Zbožínkův odchod do Brna či Kroupův do Baníku.

Pouze brankář Baránek zřejmě dostane svolení k odchodu na sever Moravy, kde má trvalé bydliště. Vypadá to, že skončí v některém druholigovém klubu poblíž Ostravy. „Pokud prodáme Čelůstku, mužstvo zůstane z devadesáti procent stejné," soudí Minář, který se o mladého beka nebojí.

„Ve Slavii určitě dostane šanci. Než se Karel Jarolím pro něco rozhodne, velmi dobře si to promyslí," nepochybuje. O reprezentanta do 21 let usiloval také německý Hannover, ale nakonec se rozhodl posílit střed hřiště. Na jarní objev české ligy už mu nezbyly finance.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud