ČTK
15. července 2009 • 09:24

Sparta získá útočníka. Rusa Prudnikova!

Autor: ČTK, spo, Ondřej Škvor
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před pár lety o něj stála Chelsea, ale příští sezonu bude hrát ve Spartě, kam míří na roční hostování. Na Letnou míří teprve dvacetiletý ruský útočník Alexander Prudnikov ze Spartaku Moskva.



I přes svůj mladý věk se Prudnikov dočkal pozvánky do ruského národního týmu, kam jej jednou povolal světově proslulý kouč Guus Hiddink. A nyní má Spartě pomoci vyřešit velmi bolavé místo – útok.

Pokud vše dopadne, Prudnikov se k mužstvu připojí už ve čtvrtek. A následně o den později nastoupí v generálce proti Viktorii Žižkov.

Sparta pracovala na příchodu ruského útočníka, který je pravidelným členem reprezentační jednadvacítky, celou letní pauzu, ale až nyní se blíží jednání ke zdárnému konci.

"Už dnes by mohla být dohoda uzavřena," potvrdil personální ředitel Jakub Otava pro agenturu ČTK. "Je to velmi talentovaný hráč a jeho klub si přeje, aby hrál evropské poháry. Pro hráče je to velká šance, nám by měl pomoci s cíli v nejbližší sezoně."

Prudnikov bude na Letné rok hostovat, pak se vrátí do Moskvy. Ve smlouvě nebude obsažena žádná opce na případný pozdější permanentní přestup, který by si stejně žádný český klub finančně dovolit nemohl.

Ruský forvard odehrál dvě sezony v dresu svého Spartaku. Celkem se objevil ve třiceti třech utkáních a vstřelil čtyři branky. Se začátkem tohoto ročníku odešel na hostování do Tereku Groznyj, ale tam se v sedmi zápasech zatím neprosadil.

V minulosti se talentovaný hráč objevil v hledáčku největších evropských klubů. Ještě pod trenérem Josém Mourinhem se o odchovance Spartaku zajímala například londýnská Chelsea.

"Není se čemu divit, je to mladý talentovaný hráč, hraje skvěle oběma nohama," líčí Martin Jiránek, který Prudnikova poznal ve Spartaku.

"Je rychlý, dravý, může toho dost dokázat. Něco mi o tom říkal a já mu to schvaluju. Sparta si zvolila dobře," dodává někdejší český reprezentant.

Spartu situace v útoku silně trápí. Dlouhá léta nedokázala najít typického střelce, který by dokázal nasázet soupeřům alespoň patnáct branek.

Trenér Jozef Chovanec má momentálně k dispozici Václava Kadlece, Bonyho Wilfrieda, Jana Holendu a Juraje Pirosku. Ale ani jeden z nich neslibuje jistotu pravidelné radosti.

Proto se Letenští už dlouho rozhlíží, koho by na hrot přivedli. Nejprve nevyšla jednání s nizozemským Sandrem Calabrem z Venla a stále se nepodařilo dotáhnout příchod libereckého Martina Jirouše.

Teď přichází talentovaný Prudnikov, jehož sledovali skauti z celé Evropy. Budou za ním jezdit i na Spartu?

Góly nové sparťanské posily:

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud