23. července 2009 • 06:00

Prudnikov: Na Teplice jsem připraven!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Rusku je považován za jednoho z největších talentů země, ale on sám zůstává skromný. „Nejsem žádná hvězda,“ říká nadějný Alexander Prudnikov, který by rád nastoupil za Spartu již v pátek proti Teplicím.



Sparta se v těchto dnech snaží Prudnikovovi, který na Letné bude rok hostovat, poskytnout veškerý komfort, aby únava po příletu z Moskvy byla minimalizována.

„Je tu sice pár dní, ale snažíme se vytvořit takové podmínky, aby se začlenil do mužstva a mohli jsme jeho potenciál využít třeba už v Teplicích,“ prohlásil na středeční tiskové konferenci trenér Jozef Chovanec.

Se startem hned v úvodním kole počítá i samotný Prudnikov. „Do pátku chci nabrat potřebnou formu. Jinak jsem připraven,“ uvedl ruský talent.

Ve Spartě má jasné cíle: nehrát si na hvězdu, vysloužit si respekt a uspět s týmem ve všech soutěžích. „Já se velkou posilou necítím, spíše se soustředím na úspěchy klubu. Chci se Spartou uspět v lize a zahrát si s ní Ligu mistrů,“ řekl Prudnikov.

A jak se po pár dnech v Praze cítí? „Velice dobře. Sice bydlím na hotelu, ale to mi nevadí. Jen komunikace je trochu složitá. Nějaká slova sice zvládám, jsou si hodně podobná. Věřím ale, že ostatní se pomalu naučím,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud