23. července 2009 • 18:20

Jirouš přeci jen do Sparty

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta získala ze Sokolova na půlroční hostování útočníka Martina Jirouše, o něhož usilovala od začátku letní přestávky.



Talentovaný útočník v uplynulé sezoně hostoval v Sokolově. Druholigový klub na něj chtěl využít opci ve smlouvě, definitivně ho získat a pak poslat do Sparty.

Jenže Jirouš putoval na Letnou předčasně ještě v červnu, kdy měl oficiálně stále hostovat v Sokolově, což se nelíbilo Liberci, který si jej stáhnul na sever Čech.

V posledních dnech se zdálo, že celý případ bude muset vyřešit až arbitrážní komise svazu. Kluby ale nakonec našly společnou řeč. "Ve čtvrtek jsme se dohodli se Sokolovem na jeho přestupu," uvedl ředitel Slovanu Libor Kleibl.

Jirouš tak přibyl na sparťanskou soupisku vpředvečer nového ligového ročníku, který Pražané rozehrají v pátek v Teplicích.

Dvaadvacetiletý útočník zatím nasbíral v nejvyšší soutěži pět startů za Liberec, na svůj první ligový gól čeká.

Jirouš není jediným hráčem, který těsně před startem nové sezony opustil kádr Liberce. Severočeši už nebudou moci počítat ani se záložníkem Filipem Dortem, který přestoupil do Příbrami.

Sparťané ještě před několika dny usilovali také o středního záložníka pražské Slavie Petra Trappa. Kluby se však nakonec nedohodly. "Měli jsme o něj velký zájem, jednání ale byla pozastavena," řekl kouč letenského klubu Jozef Chovanec.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud