25. července 2009 • 20:07

Slavia vydřela proti Boleslavi bod

Autor: Aleš Roll
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE - Moc nechybělo a mistr si odnesl v úvodu sezony prohru. Ještě jedenáct minut před koncem Slavia prohrávala s Mladou Boleslaví. Nakonec se však červenobílí radovali alespoň z remízy 1:1.



Eden tak stále zůstává neporažen, ovšem obhájci titulu se vstup do ligy příliš nevydařil.

Po skončení zápasu se slávisté neradují. Spíš se v jejich obličejích zračí zklamání. Jsou skleslí, chtěli víc. Ovšem v utkání na vítězství neměli. Dokonce mohli i prohrát. Kdyby totiž mladíček Jan Chramosta zamířil v 90. minutě jen o kousíček níž, skončil by jeho pokus v brance. A nikoliv pouze na břevně.

Sledovali jsme online >>>

„Mohli jsme i prohrát, je to spravedlivá remíza,“ uvědomoval si kouč mistrovského celku Karel Jarolím. Podobně hovořil i jeho protějšek. „S bodem jsem spokojený,“ pravil Dušan Uhrin mladší, trenér Mladé Boleslavi.

Stejně jako před rokem se však Slavii vstup do sezony nepovedl. Před rokem červenobílí prohráli v Liberci 1:2. Utěšovat se nyní mohou tím, že nevydařený úvod je tehdy nepřibrzdil a na konci soutěže se stejně radovali z ligového prvenství.

Souhrn kola >>>

V sobotu odpoledne Slavia do svého soka bušila téměř v průběhu celého střetnutí. Nebezpečná však příliš nebyla. Zápas nabral pořádné obrátky až v poslední třetině. První klíčový okamžik se dostavil v 69. minutě. Z nepřehlední situace se zrodil gól.

Na hranici vápna domácích se k míči dostal dlouhán Adrian Rolko. Všichni se mu smáli. Jeho volej totiž letěl vysoko do vzduchu. Jenže vzápětí všichni strnuli. Míč se totiž snášel na brankáře Martina Vaniaka, který si pro něj šel do vzduchu, ale ne příliš důrazně. Jenže v poslední chvíli do gólmana vpálil Alexander Mendy a balon lehce tečoval do branky.

Hostující Djalovič v hlavičkovém souboji s Naumovem.Foto Pavel Mazáč

„Podívám se na situaci ještě v klidu na videu. Ale přišlo mi, že jako poslední měl situaci vyřešit Martin Vaniak. Tohle by se nemělo stávat,“ prohlásil kouč Karel Jarolím. „Jestli to byla chyba? Byl to vysoký pětimetrový balon, v tu chvíli člověk nevnímá, jestli je někdo za ním, nebo před ním. Soustředil jsem se na balon. Skákal jsme na něj z místa, byl jsem v nevýhodě proti hráčům, kteří se rozebíhají. Nevím, co jsem mohl udělat lepší,“ hájil se osmatřicetiletý Vaniak.

Slavii branka na okamžik utlumila. Pak však začala šlapat. Boleslav byla záhy pod tlakem. Situace ze 79. minuty přinesla vyrovnání. Jaroslav Černý přepadl přes nohu Václava Procházky a zrodila se zajímává standardní situace. „Jarda to udělal šikovně, on takové zasekávačky umí. Sám mi přiznal, že to faul nebyl,“ vyprávěl Jan Rajnoch. Postavenou zeď pak šikovně obstřelil střídající Marek Jarolím mistrovi zajistil alespoň bod.

Vorel: Míč jsem neviděl >>>

Červenobílým v průběhu utkání v některých fázích vázla souhra. V základní sestavě se objevilo hned šest letních posil. Že se do obrany postaví Benjamin Vomáčka a Adam Hloušek se čekalo. V záloze se zase podle předpokladů ukázal Tunisan Hocine Ragued, na hrotu pak Riste Naumov s kapitánem Stanislavem Vlčkem.

Jen na pravém kraji defenzivy se diváci těšili na navrátilce Mateje Krajčíka, ten se však neobjevil ani na lavičce. „Nešlo o zranění. Místo zápasu trénoval,“ vysvětlil trenér Jarolím. Za Krajčíka, který stále dohání kondici, se v sestavě objevila další nová tvář – mladík Ondřej Čelůstka. „Nemůžu říct, že bych byl s výkonem nespokojen. Hráli jsme jako tým,“ uzavřel slávistický kouč.

Na vypilování nedostatků není příliš času. Už ve středu čeká červenobílé první duel 3. předkola Ligy mistrů v moldavském Tiraspolu proti tamnímu Šeriffu.

Slavia Praha - Ml. Boleslav 1:1 (0:0)

Branky: 79. M. Jarolím - 68. Mendy. Rozhodčí: Adam - Kordula, Dobrovolný. ŽK: Janda, Ragued - Djalovič, Procházka, Kúdela, Rajnoch. Diváci: 13.456.

Sestavy:

Slavia:
Vaniak - Čelůstka, Vomáčka, Suchý, Hloušek - Janda (73. M. Jarolím), Volešák (73. M. Černý), Ragued, J. Černý - Vlček, Naumov (79. Šenkeřík). Trenér: K. Jarolím

Ml. Boleslav
: Vorel - Kúdela, Rajnoch, Rolko, Djalovič - Kysela (82. Sylvestre), Procházka, Mendy (88. Janíček), Táborský - Kulič (84. Lemessa), Chramosta. Trenér. Uhrin.

Vlček v souboji s Rolkem.
Vlček v souboji s Rolkem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud