8. srpna 2009 • 19:44

Žolík Cafú: Tvrdá práce přináší ovoce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdá se, že kouč příbramských fotbalistů Karol Marko našel nového "žolíka". Brazilský útočník Francisco Dos Santos, který si říká Cafú, nastřílel v úvodních třech ligových kolech tři branky a všechny jako střídající hráč.



V dnešním duelu s pražskou Spartou navíc oživil vzpomínky na jarní duel, kdy Příbrami vyrovnávací trefou rovněž pomohl k remíze 1:1.

"Samozřejmě si pamatuji, že jsem minulou sezonu proti Spartě v poslední minutě vyrovnával na 1:1. Jsem šťastný, že se mi to dnes znovu povedlo. Jsem rád, že tvrdá práce, kterou v Příbrami absolvuji, přináší ovoce," řekl Cafú novinářům.

Bilanci z úvodu sezony si nemůže vynachválit. V prvních dvou duelech v Ostravě a v Kladně skóroval shodně v 89. minutě, proti Spartě si připsal gól přesně v polovině druhé půle.

"Jsem velmi spokojený. Tři zápasy a tři branky, o tom jsme před začátkem sezony ani nesnil," přiznal dvaadvacetiletý Brazilec. Vůbec mu prý nevadí, že zatím nefiguruje v základní sestavě.

"Absolutně ne. Jsem členem mužstva a jsem rád, že mu můžu takovýmhle způsobem pomoci. To je pro mě velmi důležité," pokračoval Cafú. Jako střídající hráč se vždy dokáže rychle dostat do zápasového tempa.

"Pokaždé jdu na hřiště s tím, že do toho dám maximum, co ve mně je. Nerozlišuji, jestli přijdu na 30 nebo na 40 minut," uvedl Cafú. Zda mu současná forma pomůže do základní sestavy, netuší.

"Já pracuji a tady trenér je od toho, aby rozhodl," obrátil se mladý Brazilec na slovenského kouče Marka, který rozhovor v portugalštině tlumočil novinářům.

Cafú si také pochvaloval nový vyhřívaný trávník, který příbramský stadion získal během letní pauzy.

"Je velmi dobrý, cítil jsem se na něm skutečně velmi dobře. Jsem rád, že jsme na zrenovovaném trávníku a stadionu dokázali na úvod bodovat," dodal Cafú.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud