Pavel Janega
26. září 2009 • 19:55

Střihavka se zlobil: Sudí Spartě pomohl

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypadalo to velice slibně. Útočník Plzně David Střihavka vyskočil do vzduchu, zasáhl míč hlavou a skóroval. Jenže radost mu okamžitě překazil rozhodčí. Podle něj totiž v souboji fauloval. „Tak to není. Nic vážného se nestalo,“ hněval se po utkání Střihavka.



Plzeňský dlouhán totiž celou situaci popisuje jinak, než hlavní arbitr posoudil. „Samozřejmě, že jsem si trochu pomohl rukama, ale pomohl jsem si jimi, abych se odrazil od země. To je naprosto normální, nic nedovoleného,“ řekl Střihavka.

„Pan rozhodčí mi sebral regulérní gól,“ doplnil. A blíže se k neuznané brance vyjadřovat nechtěl. „Nejdřív se na souboj kouknu v televizi, pak to budu nějak hodnotit,“ dodal.

Plzeň uhrála na Spartě bezbrankovou remízu

Střihavka byl ale snad jediným, který takový názor zastává. Zcela opačně se k situaci vyjádřil jeho nadřízený kouč Pavel Vrba.

„David se pouze cítí ukřivděný a vytočený z toho, že se takové fauly ve středu pole nepískaly. A najednou když dá gól, tak ve vápně ano,“ zůstal chladným. „Z mého pohledu tam strkání bylo. Faul to asi byl.“

Vedle sedící Jozef Chovanec se pouze pozastavil nad tím, že v tomto případě bylo vidět, že se pravidla nedodržují stejně.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

„Každý sudí si je vykládá jinak. A je to k smíchu. Pro nás (koukne se na Vrbu) je to těžké,“ uvedl letenský trenér. „Pak jsou z toho emoce, žluté karty a tak dále.“

Sparťané měli pouze dvě solidní šance, po nichž mohli skórovat. Jinak se prakticky do zakončení nedostali a po bezbrankové plichtě získali jen bod.

„Přitom jsme začali výborně. Pak jsme ale přestali běhat a pustili Plzeň do hry. Takhle nemůžeme vyhrávat,“ zlobil se stoper Roman Hubník.

Co musí Letenští změnit?

„Určitě centry. Pořád to dáváme na přední tyče, kde to soupeř odkopává. A taky pochopitelně koncovku, ta nás trápí“ podotkl sparťanský obránce. Podle Chovance Spartě zase schází efektivita. „Jinak hra není špatná,“ myslí si.

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud