17. října 2009 • 21:02

Koubek: Klíčem bylo pochytání libereckých rychlíků

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

 

Body v utkání mezi ostravským Baníkem a hosty z Liberce zůstaly na Bazalech a nutno říci, že zaslouženě. Až na první čtvrthodinu byli domácí lepším týmem. Vítězství si ostravský trenér Miroslav Koubek náležitě považoval.



Fotbal na Facebooku

"Cením si ho snad nejvíce ze všech, kterých jsme letos dosáhli. Liberec nebyl vůbec špatný, my jsme ale podali výkon, kterým jsme ho dokázali porazit," konstatoval Koubek.

Vypíchl téměř bezchybnou hru defenzivy. "Moc si cením výkonu našich posledních hráčů, kteří soupeře nepustili do žádných gólových situací. Ustáli jsme standardky. Podařilo se nám pochytat rychlé hráče Liberce a to byl základ vítězství," řekl Koubek.

Ostrava přehrála Liberec herně i na góly

Baník ovšem uspěl i díky nebezpečnější ofenzivě. Přinejmenším tři další velké šance ještě spálil. "Věřili jsme, že když neuděláme chybu, do šancí se dostaneme. Trpělivost nám přinesla růže. Dřeli jsme, bylo to odpracované, ubojované a hrozně cenné," zdůraznil Koubek.

Severočeši na Bazalech na body nedosáhli a trenér Ladislav Škorpil připustil, že moc příležitostí si jeho celek ani nevytvořil. "Bohužel to není dotažené do koncovky. Nejsme pod bůhvíjakým tlakem soupeře, ale když si vezmeme šance, střely a situace, ze kterých jsme dneska mohli dát nějaký gól, to našemu výkonu rozhodně chybělo. I na obdrženém gólu jsme se podíleli více my než soupeř nějakou genialitou. Pravda je, že soupeř pak mohl dát i jiné branky, ale to se odvíjí od toho," řekl Škorpil.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Podle jeho názoru měla hra Slovanu největší kvalitu asi v úvodu. "Do utkání jsme vstoupili dobře, nějakých deset patnáct minut jsme měli hru pod kontrolou, domácí jsme převyšovali v držení míče. Ale pak hned první útok na naši branku skončil prakticky dvěma možnostmi, ze kterých mohl padnout gól. To bylo varování a náznak toho, co se bude dít. Naše hra snesla měřítko z hlediska našich požadavků jen částečně," dodal Škorpil.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud