28. října 2009 • 10:12

Zamíří Vacek před disciplinárku?

Autor: Marek Bílek
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude se ještě někdo z příslušných komisí ČMFS vracet k zákroku Kamila Vacka na Jaroslava Belaně? O tom teprve rozhodnou následující dny. Komise rozhodčích ani disciplinární komise se zatím případem nezabývaly.



Záložník Sparty Vacek těsně před přestávkou ligového utkání s Bohemians Praha trefi l ve skluzu nohou gólmana Belaně do hlavy. Přitom brankář byl u míče dřív než středopolař Letenských.

Sudí Milan Makovička potrestal Vacka žlutou kartou, což se zdálo zástupcům Bohemians Praha jako velmi mírná sankce. Sparta o poločase prohrávala 1:2, zraněný Belaň musel o přestávce střídat a Bohemians pak do závěru duelu dvakrát inkasovali a podlehli 2:3.

Očima Sparty: Vacek se omluví
„Ihned po zápase jsem za Kamilem šel, protože mě samotného zajímalo, co se tam odehrálo. Řekl mi, že celou situaci vyhodnotil tak, že má k míči stejně daleko jako Belaň, proto šel do souboje razantně.

Nejednalo se o to, že by šel do souboje s evidentním zpožděním, což znamená, že byl v situaci, kdy mohl míč zahrát.

Zranění brankáře Belaně je nepříjemná věc a všechny nás mrzí. Kamil se mu určitě bude chtít omluvit. On je velice slušný kluk a nikdy nenastupuje na hřiště s tím, že by chtěl někomu ublížit.

Proto nechceme, aby kdokoliv ten souboj posuzoval jako likvidační zákrok.“

Ondřej Kasík, tiskový mluvčí
„Viděl jsem to celé jen jednou v televizi. A z toho záznamu to nedokážu moc posoudit, protože to byl záběr z dost velké vzdálenosti,“ uvedl předseda komise rozhodčích Luděk Macela.

Jeho orgán se k celému okamžiku na svém zasedání vrátí. A až po detailnějším prostudování záznamu a zprávě od delegáta Macela a spol. rozhodnou, zda Makovičku potrestají.

Sparťanského záložníka by si mohla předvolat i disciplinární komise. Bez ohledu na to, že od sudího dostal Vacek žlutou kartu, která sama o sobě prohřešek neznamená.

Ovšem v minulosti se už stalo, že disciplinární komise potrestala hráče i za zákrok, jenž rozhodčí vůbec nezpozoroval nebo posoudil chybně.

„Uvidíme, co bude stát v zápise o utkání. A podnět k prošetření případu může dát i někdo jiný,“ připomněl tiskový mluvčí disciplinární komise Jaroslav Kolář.

V tomhle případě by se tedy nejspíš jednalo o impulz ze strany Bohemians Praha. „Zatím nikdo podnět nedal.“

Jenže do čtvrtka, kdy disciplinární komise zasedá, se někdo může s podobnou připomínkou přihlásit. „Disciplinární komise by potom rozhodla, zda případ bude šetřit a jestli by si na další zasedání předvolala i hráče,“ dodal Kolář.

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud