26. listopadu 2009 • 11:00

Jarolím: Moje nejčernější období v životě

Autor: Marek Bílek
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejtěžší období. Tak se ohlíží trenér Slavie Karel Jarolím za předchozími týdny, kdy Slavia tápala. Včera jeho tým po více než měsíci opět vyhrál, v odvetě 4. kola Ondrášovky Cup porazil Karvinou 2:0 a zajistil si tak postup mezi nejlepších osm týmů.



„Ale ty předchozí týdny byly skutečně nejčernější v celém mém životě," uvedl Jarolím.

Uf, to byla fuška! Slavia zdolala Karvinou a postupuje »


Myslíte si tedy, že jste zápasem s Karvinou zlomili tu sérii neúspěchů? Že tenhle výsledek dodá týmu nějakou vzpruhu?
„Musím si to myslet."

A věříte, že to zabere i na psychiku hráčů?
„Věřím, že jo. Ale pořád si slibuju mnohem víc od útočníků. Tam bych očekával z naší strany větší sílu."

Slávisté Zdeněk Šenkeřík s Adamem Hlouškem děkují fanouškům po zápase s Karvinou
Slávisté Zdeněk Šenkeřík s Adamem Hlouškem děkují fanouškům po zápase s Karvinou

V utkání s Karvinou se solidně předvedl Šenkeřík, který přišel až do druhého poločasu. Neuvažujete o jeho zařazení do základní sestavy?
„Ale on nastupoval v hodně zápasech. Jenže pak se také potýkal se zdravotním problémem. Navíc nehrál dobře v utkání s Valencií, nastoupil v Jablonci a také by to nebylo nijak oslnivý. Spíš bych řekl naopak. Proto teď dostali šanci jiní."

Šenkeřík: Lidi jsme ze stadionu vyhnali »

Před tímto duelem sílil vzhledem k předchozím výsledkům tlak na vaší pozici. Záložník Marek Jarolím, jenž působil ve Slavii a nyní nastupuje za Jablonec, v jednom rozhovoru naznačil, že vám chybí sebereflexe. Připouštěl jste si, že tenhle zápas pro vás mohl být skutečně poslední ve Slavii, že byste si potom sám řekl, že to nemá dál cenu a rezignoval byste?
„Zeptejte se pana Marka Jarolíma. Já k tomu nemám co dodat. Ať se v první řadě on stará sám o sebe."

Ani jste neuvažoval o tom, že případný kolaps v podobě vypadnutí z Ondrášovka Cupu s Karvinou by vás mohl stát místo?
„Možná, že už by to třeba bylo příliš. Ale my jsme ten zápas s Karvinou vyhráli a postoupili, takže se tímhle skutečně zabývat nemusím."

Když se teď vrátíte k těm předchozím zápasům, v nichž Slavia ztrácela body, prožíval jste nejčernější období za dobu vašeho působení ve Slavii?
„To bylo nejčernější období v mém životě vůbec."

Čtěte více:
Jarolím po trapasu v Karviné: Byli jsme jaloví »
Vlček: Výčitky fanoušků? To je pořád dokola »
Trapas i v poháru: Slavia prohrála v Karviné »


Do rozhovoru vstoupí tiskový mluvčí Slavie Ondřej Zlámal: „Jestli už nemáte nějaké další dotazy k utkání s Karvinou, tak vám děkuji."

Dobrá tak ještě k utkání. Jak byste zhodnotil odvetný duel s Karvinou, do něhož jste vstupovali s porážkou 0:1 z prvního vzájemného souboje?
„Já jsem spokojený, že jsme neinkasovali a postoupili dál. Přivezli jsme si porážku z Karviné a ten výsledek byl pořád ošemetný. Myslím si, že i za stavu 2:0 může soupeř kdykoliv udeřit a stane se to, co s Tiraspolem."

Vzpomněl jste si během dneška na utkání s Tiraspolem, kdy jste v domácí odvetě dlouho drželi postup ve svých rukou a právě kvůli jedné situaci v nastaveném čase jste z předkola Ligy mistrů vypadli?
„Já na něj vzpomínám průběžně. Je to černá můra a budu ji mít v hlavě ještě hodně dlouho. Ale hrajeme fotbal a v něm se může stát cokoliv... Věřil jsem, že dneska nic takového opakovat nebude. I když po naší tyčce a břevně jsem si říkal: ´Nedej Bože, aby se něco takového nestalo."

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud