17. prosince 2009 • 11:46

Hubník má namířeno do bundesligové Herthy

Autor: kah, pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Neloučil se přímo na hřišti, přesto fanoušci Sparty po celý zápas vyvolávali jeho jméno. Roman Hubník v lednu na pětadevadesát procent opustí Letnou a zamíří do Německa. Podle zdrojů Sportu má namířeno do posledního celku bundesligy Herthy Berlín.



Sparta nezvládla poslední zápas podzimní části a definitivně se pro letošní ročník rozloučila s Evropskou ligu. Na vlastním hřišti prohrála 0:3 s dánskou Kodaní, což trenér Jozef Chovanec ohodnotil dvěma slovy: totální výbuch.

Roman Hubník tak nakonec mohl být rád, že u debaklu neasistoval. Na druhou stranu bůhví, jak by utkání dopadlo, kdyby na trávníku byl. „Určitě bychom se nedopustili takových chyb,“ myslí si Chovanec.

Ten však svého svěřence, který nebyl stoprocentně fit, nepřesvědčil, aby nastoupil. Kouč Sparty sice vyloučil, že by se Hubník takto rozhodl, aby neriskoval zranění kvůli budoucímu angažmá, ovšem i to mohlo sehrát svou roli.

"Nejmenovaný bundesligový klub předložil Romanovi konkrétní nabídku, hráč ji silně zvažuje a je nakloněn odchodu do tohoto týmu," uvedl hráčův agent Pavel Zíka.

O jaký klub se jedná? V tom konkrétní nebyl, nicméně podle informací Sportu Hubník jedná právě s Herthou.

Pokud by k transferu došlo, je otázkou, zda by se jednalo o šťastný krok. Berlínský klub je totiž beznadějně poslední a na jaře bude hrát o záchranu.

Pokud tedy tento boj nezvládne, může se stát, že Hubník bude příští sezonu hrát pouze druhou německou ligu.

"Ve hře však nadále zůstává i návrat FK Moskva či setrvání ve Spartě. Roman ale dává přednost německé variantě. Nejprve se musí dohodnout kluby, my s Romanem chceme mít jasno nejpozději do Vánoc," upřesnil Zíka.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud