29. prosince 2009 • 01:05

Melinho zpátky do Olomouce? Kdepak, říká Kubíček

Autor: riš
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brazilský záložník Melinho se z německého Koblenzu do Olomouce nevrátí. Spekulace o tom, že by se to mohlo stát, zesílily poté, kdy bývalá hvězda Sigmy nenastoupila k posledním dvěma podzimním zápasům, přičemž do toho druhého s Frankfurtem nebyla vůbec nominována. Olomoucký ředitel Jiří Kubíček Melinhův předčasný návrat z hostování vyloučil.



Melinho odešel z Olomouce na hostování do druholigového německého klubu letos v létě. Ze sedmnácti podzimních utkání jich odehrál dvanáct. V průběhu podzimu chyběl i kvůli potížím s meniskem. Dokázal se na hřiště vrátit, ale už jen v roli střídajícího hráče nebo naopak muže, jenž byl ve druhé půli ze hry stažen. To se mu stalo i tři kola před koncem v utkání se St. Pauli. Příští duel v Kaiserslauternu proseděl na lavičce a k utkání s Frankfurtem nebyl vůbec nominován.

Na Hané se proto začalo velice nahlas spekulovat o tom, že by se Melinho mohl do Olomouce vrátit. Naděje olomouckých fans, kteří si to přejí, jsou ale marné. „Nestane se to, a to z několika důvodů. Naše záložní řada je velice silná a zadruhé bychom na tom ztratili finančně,“ vysvětlil olomoucký ředitel Jiří Kubíček, jenž naopak uvolnil na hostování do Českých Budějovic středopolaře Otepku.

„Pokud jde o Melinha, mám pocit, že v Koblenzu nastala situace velmi podobná té, kterou známe od nás z dob působení trenéra Pulpita. Ten po něm také chtěl, aby bránil. A když mu to Melinho neplnil, taky ho vyřadil,“ pravil olomoucký ředitel. „V Koblenzu ho teď taky kritizují za to, že nebrání. Ještě nepřišli na to, že jeho síla se projeví nejvíce tehdy, když se může soustředit jen na útočení,“ dodal olomoucký ředitel, jenž prý zatím nemá zprávy o tom, proč nebyl Melinho do utkání s Frankfurtem vůbec nominován.

„Melinho z toho, že se tak stalo, není vůbec nervózní a o předčasném návratu do Olomouce neuvažuje,“ pravila Milena Obšnajdrová, žena, jež díky svému brazilskému původu a znalosti portugalštiny zprostředkovává Melinhovi v Česku takřka veškerou komunikaci. Ani skutečnost, že Koblenz před několika dny vyměnil trenéra, na tom prý nic nemůže změnit. „Pokud vím, Melinho měl v průběhu sezony několik nabídek na přestup do jiného německého klubu,“ dodala Obšnajdrová.

Melinhovo hostování v Koblenzu má dle smlouvy trvat až do konce sezony. Ale ani pak se jeho návratu nemusí olomoučtí fanoušci dočkat. Německý klub má na hráče opční právo a může jej za 300 tisíc eur koupit. „To bychom byli samozřejmě rádi. A potěšilo by nás, kdyby si Koblenz vzal na pomoc i útočníka Hubníka a záložníka Kaščáka. Oba hráče jsme tomuto klubu nabídli,“ přidal Kubíček informaci navíc.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud