1. března 2010 • 13:15

Slavia oslavuje gólmana: Senecký vytáhl parády

Autor: Robert Neumann, Aleš Roll
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Premiéra na jedničku. Sobotní duel s Bohemians Praha naznačil, že s angažováním Štefana Seneckého zřejmě Slavia nesáhla vedle. Slovenský gólman zmařil tři tutovky Střížkovských, na úspěšném vstupu obhájce titulu do jara má obrovskou zásluhu.



Výhru 1:0 zajistila červenobílým trefa Petera Grajciara z prvního poločasu.

Nebýt jeho, kdo ví, jak by malé pražské derby nakonec dopadlo. Brankář Štefan Senecký ve svém prvním ligovém utkání za Slavii ukázal kvalitu, vychytal postupně superšance Dobeše, Ibeho a Pospíšila a obhájce titulu díky tomu udolal 1:0 Bohemians Praha.

Fotbalisté Slavie oslavují po utkání.Foto Jaroslav Legner SPORT
Slavia vydřela výhru, spasilo ji slovenské komando »
Radost Grajciara.Foto Jaroslav Legner (Sport)
Zamícháme to na čele, věří střelec Grajciar »

„V důležitých momentech nás podržel. Ukázal, že je to kvalitní gólman, jemu patří dík za to, že máme tři body,“ vysekl Seneckému poklonu trenér Slavie Karel Jarolím.

Slovenský brankář se nejprve těšil z gólu krajana Grajciara, jenž skóroval krásnou ranou z dálky. A pak rozjel své představení. Nejprve se v závěru první půle zaskvěl proti Dobešovi. Kapitán Bohemians se probil středem obrany, levačkou si však na Seneckého nepřišel. To hlavní ovšem mělo teprve přijít.

Po přestávce se domácí hnali za vyrovnáním, dvakrát už zvedali ruce nad hlavu. Jenže Senecký byl proti. Co se odehrálo? V 54. minutě utekl slávistům Ibe, Senecký jej rychlým vyběhnutím znejistil a Nigerijec poslal míč vedle.

Za pár okamžiků přišel zlatý hřeb gólmana hostů. Vyrazil nejen pumelici Macha z hranice šestnáctky, ale i následnou dorážku Pospíšila z malého vápna!

Slávisté Matej Krajčík (vlevo) a Peter Grajciar nepustili k míči Pavla Grznára z Bohemians Praha.
Slávisté Matej Krajčík (vlevo) a Peter Grajciar nepustili k míči Pavla Grznára z Bohemians Praha.

„Co propadlo za obranu, to jsem se snažil pochytat. Snažil jsem se, aby mě míče trefi ly. Naštěstí se to stalo,“ uvedl Senecký, který věří, že Slavia ještě zaútočí na nejvyšší příčky. „Ztráta na týmy před námi není taková, budeme se snažit je dohonit.“

V Edenu teď doufají, že díky Seneckému vyřešili brankářskou pozici. S problémy kolem gólmanů se potýkají od počátku sezony, na podzim se mezi tyčemi protočila kompletní trojice Hanuš, Vaniak, Romanovs. „Věřím, že jsme otázku brankáře vyřešili,“ podotkl Jarolím. Zda to tak bude doopravdy, to ukáží až následující zápasy. Jenže perspektivu Seneckého angažmá zatím nemá, ve Slavii je na půlročním hostování z tureckého Ankaragücü. A klub nemá ani opci na další jeho služby.

Každopádně pro slovenského gólmana je působení v Edenu velkou výzvou. A také cestou, jak se dostat do slovenské nominace na světový šampionát do Jihoafrické republiky. V průběhu kvalifi kace byl sice jeden čas jedničkou národního týmu, o místo ve výběru kouče Vladimíra Weisse jej přesto čeká tvrdý boj.

„Je pro mě dobré, že jsem ve Slavii. Trenér uvidí sestřihy z české ligy nebo přímé přenosy ze zápasů, určitě budu víc na očích než v Turecku,“ podotkl Senecký. „Uvidím, jestli se na šampionát nakonec dostanu. Zatím jsem tak čtyřka,“ okomentoval svou pozici.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud