15. dubna 2010 • 13:38

Trest pro Bohemku ze Střížkova: Kontumace 0:3

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trest Bohemians Praha neminul. Za odmítnutí nastoupit do utkání proti Bohemians 1905, o čemž rozhodl majitel klubu Karel Kapr, byl střížkovský klub potrestán kontumací 0:3. Vršovickým fotbalistům se tak započítají do tabulky tři body.



Případné další sankce jsou v pravomoci disciplinární komise, která právě zasedá. Důvodem ke kontumaci byla skutečnost, že hosté nenastoupili v sobotu 10. dubna k utkání. Svaz potvrdil, že jinou možnost než zápas kontumovat v podstatě neměl.

"Rozhodnutí o kontumaci je na rozdíl od případných sankcí v pravomoci soutěžního orgánu a v tomto případě jsem neměl jinou možnost než utkání kontumovat. Podmínky jsou přesně specifikované - nenastoupení k zápasu znamená kontumaci ve prospěch soupeře, kterému se započítávají tři body a skóre 3:0," vysvětlil novinářům ve svazovém sídle na Strahově Lubas.

Karel Kapr na TK Bohemians Praha po neuskutečněném derby.Foto Jaroslav Legner SPORT

Fotbalisté Bohemians Praha nenastoupili k zápasu na základě rozhodnutí svých šéfů, kteří jim to zakázali.

Podle funkcionářů střížkovského klubu je hlavním důvodem situace ve složitém právním případě tří klubů, v jejichž názvu je Bohemians.

Vedení ČMFS má případ za vyřešený a výkonný výbor koncem roku uznal za členy všechny tři subjekty, s čímž ale nesouhlasí Střížkovští ani FC Bohemians hrající třetí pražskou třídu.

Oba kluby hodlají svůj názor vymáhat soudní cestou a prostřednictvím Evropské fotbalové unie.

Dosud posledním kontumovaným zápasem v rámci první české ligy byl před sedmi lety duel hraný na tomtéž stadionu ve vršovickém Dolíčku; 17. května 2003 tehdy v utkání mezi Bohemians a Spartou Praha jeden z domácích diváků inzultoval pomezního rozhodčího Talpu a zápas se nedohrál. Sparta pak kontumačně vyhrála 3:0.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud