Richard Šíma
25. dubna 2010 • 18:52

Obrat na Hané, Olomouc vyprášila Slavii

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez devíti hráčů základní sestavy nastoupila Slavia k ligovému utkání v Olomouci. Krok s ní držela jen půl zápasu. A dala v ní i gól. Jenže po přestávce už slávistické mládí na Sigmu nestačilo. Hanáci nastříleli Vaniakovi tři góly a utkání nakonec ovládli. Vyhráli 3:1.



Bylo by to velké překvapení, kdyby si Slavia v sestavě, v níž nastoupila, odvezla z Olomouce třeba jen jediný bod. Až do 64. minuty sahala po třech. Po Šultesově akci o vedení přišla a pak nasadil olomoucký trenér Psotka do hry útočníka Hubníka. A ten přidal další dva olomoucké góly.

Grajciar, Vlček, Janda, jmenovci Černí, Hubáček, Trapp... Ano, tak přesně tito hráči Slavie do Olomouce vůbec nepřijeli. Kvůli větším či menším zdravotním obtížím je trenér František Cipro šetřil na středeční pohárovou odvetu proti Jablonci. Nadto scházeli červenobílým i distancovaní Krajčík a Kopic....


„Ano, chybělo nám skutečně devět hráčů základní sestavy. A my se netajíme tím, že ten středeční zápas je pro nás důležitější,“ okomentoval složení své základní jedenáctky trenér Cipro. „Jsem rád, že jsem mohl dát šanci mladým hráčům a přesvědčit se, se kterými lze pro ligová utkání počítat, a se kterými ne,“ dodal kouč Slavie.

O to překvapivější obrázek se fanouškům na Andrově stadionu v první půli naskytl. Sigma si s červenobílým mládím dlouho nevěděla rady. „Mysleli jsme si, že se to vyhraje samo,“ přiznal olomoucký útočník Pavel Šultes. Měl v první půli dvě šance. Nejdřív minul branku, pak mu jeho ránu chytil Vaniak, jehož jméno v průběhu utkání skandovali jak fans Slavie, tak také ti olomoučtí.

Gólman Pražanů, jenž je stejně starý jako jeho dva včerejší spoluhráči Tecl a Mareš dohromady, pak ale přece jen třikrát inkasoval. To už Sigma, která se také chystá na středeční důležitou pohárovou partii a též některé své hráče šetřila, na hřišti jasně dominovala. Nejdříve Ordoš vcelku neuvěřitelně minul prázdnou branku, pak si ale Šultes zatancoval s míčem u nohy mezi obránci Slavie, napřáhl ke střele, kopnul do drnu, čímž zmátl i Vaniaka, a vyrovnal.

Olomoucký Michal Hubník (vpravo) střílí gól

Olomoucký Michal Hubník (vpravo) střílí gól svého týmu, přihlížejí hráči Slavie Kevin Pierre Lafrance (uprostřed) a Vitalij Trubila.Foto ČTK

Načež poslal domácí kouč Psotka do hry svého útočníka Michala Hubníka. A ten byl na hřišti sotva čtyři minuty, když hlavou usměrnil Janotkův centr přesně k Vaniakově pravé tyči. A za deset minut si zvýšil na 3:1.

„Myslím si, že je úplně jedno, kdo dnes hrál a kdo chyběl,“ nebavilo olomouckého trenéra Psotku poslouchat řeči o tom, jak byla Slavia oslabena. „Hrála Sigma proti Slavii. A je jedno, kdo byl na hřišti. Já jsem rád, že jsme ve druhé půli přidali na agresivitě a dali tři góly. Jsem velmi spokojen,“ nenechal si olomoucký trenér zkazit radost z výhry.

SK Sigma Olomouc - SK Slavia Praha 3:1 (0:1)

Branky: 70. a 80. Hubník, 64. Šultes - 24. Ivanovski.
Rozhodčí: Bílek - Drastík, Urban.
ŽK: Šultes, Hubník - Tecl, Ivanovski, Mareš.
Diváci: 6037.

Olomouc: Drobisz - Janotka, Dreksa, Komárek, Heidenreich - Bajer, Hořava - Petr (79. Schulmeister), Ordoš, Navrátil (74. Onofrej) - Šultes (66. Hubník). Trenér: Psotka.
Slavia: Vaniak - Dens, Hošek, Lafrance, Mareš - Kysela (75. Duranski), Ragued, Koreš, Trubila - Tecl (68. Zákostelský), Ivanovski (83. Hurka). Trenér: Cipro.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud