Stanislav Hrabě
25. dubna 2010 • 18:54

Teplice stále ve hře o titul, vyhrály v Boleslavi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO - Severočeši vzkazují ostatním uchazečům o titul a vstup do pohárové Evropy – počítejte s námi! Těsnou výhrou v Mladé Bosleslavi z pokutového kopu se udrželi v závěsu špičky. „Věděli jsme, že musíme do Mladé Boleslavi jet s cílem vyhrát,“ pochvaluje si zisk tří bodů trenér Jiří Plíšek.



Teplice, podzimní mistr, znovu nabírají dech. Po výhře doma na Příbrami vyloupily Mladou Boleslav a stále si drží naději na nejvyšší příčky. I titul. „Výhra nás udržela v kontaktu se špičkou, jsem spokojen,“ nezastírá trenér Plíšek.


Zápas rozhodla 61. minuta, kdy unikajícího Mahmutoviče srazil v pokutovém území domácí stoper Janíček. „Něco takového se nemůže stát, to je osudová chyba,“ zlobí se na svého svěřence trenér Karel Stanner. „Už je to takový náš kolorit, že po dobrých výkonech umožníme soupeři, aby nás porazil,“ hodnotí utkání.

Přestože proti Teplicím nemohl nasadit pro natažený břišní sval nejlepšího střelce soutěže Kuliče, vytvořili si domácí především v prvním poločase hodně šancí. Ale ani jednu neproměnili.

„Musím vyzdvihnout vynikající výkon brankáře Slavíka, podržel nás,“ pochvaluje teplického muže číslo 1 trenér Plíšek. „Hrdinou nejsem, jen se mi docela daří,“ odmítá patetická vyjádření Slavík. „Hlavně že kluci dali gól,“ přelévá zásluhy i na ostatní.

Boleslavský Ludovic Sylvestre proniká přes ležícího Štěpána Vachouška z Teplic.
Boleslavský Ludovic Sylvestre proniká přes ležícího Štěpána Vachouška z Teplic.

V dramatickém duelu dvakrát zazvonila i branková konstrukce. Poprvé v 6. minutě, když domácí útočník Táborský trefil tyč. „Nebyla to ideální šance,“ probírá situaci. „Najednou se to přede mnou vykulilo, měl jsem to na slabší pravačku,“ krčí rameny. „Je to ohromná škoda, protože jsme v úvodu Teplice mleli, a kdybychom dali gól, vše by bylo jinak,“ posteskne si.

V 50. minutě po rohovém kopu Stožického trefil teplický Matula hlavou břevno. „Chybělo kousek štěstí,“ povzdechne si. Šancí měl mnohem více. V prvním poločase hlavičkoval vedle v dobré pozici sám po centru Mahutoviče.
„Špatně jsem to trefil,“ vysvětluje.

Minutu po zásahu břevna se řítil sám na Šedu, v poslední chvíli mu ukopl míč Janíček. „Bylo v naší taktice, abych doplňoval útočníky,“ objasňuje, proč byl tolikrát ve slibném zakončení.

Jediný tak rozhodl o tom, že Teplice se přitulily k dalším uchazečům o titul.

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 0:1 (0:0)

Branka: 61. Vachoušek z pen.
Rozhodčí: Drábek - Kordula, Dobrovolný.
ŽK: Procházka - Ljevakovič, Lukáš.
Diváci: 4215.

Ml. Boleslav:
Šeda - Brunclík, Procházka, Janíček (65. Bořil), Hrdlička - Mendy, Sylvestre, Kúdela (87. Fabián), Sedláček - Chramosta, Táborský (73. Opiela). Trenér: Stanner.
Teplice: Slavík - Vidlička, Lukáš, Rosa, Siva - Verbíř, Ljevakovič, Matula, Stožický (80. Kalivoda) - Mahmutovič (78. Došek), Vachoušek (90. Veverka). Trenér: Plíšek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud