3. května 2010 • 10:38

Kadlec zastínil Vydru. Minisouboj vyhrál

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z talentovaného útočníka Václava Kadlece se stává spasitel. Před týdnem rozhodl utkání se Střížkovem a v neděli vyrovnal šlágr s Baníkem (1:1). Remíza stačila Spartě k setrvání na čele tabulky. Kadlec navíc v minisouboji porazil svého kamaráda Matěje Vydru.



Oba od deníku Sport obdrželi vysokou známku 8, ovšem vstřelená branka staví Václava Kadlece o něco výše. Svou jedinou vážnou šanci proměnil, zatímco ostravský mladík ve své příležitosti selhal. Pouze nastřelil dobře postaveného brankáře Matúše Kozáčika.



„Že jsem minisouboj vyhrál? Tak potěší to… Ale důležitější je, že jsme to remízově zvládli jako Sparta. Já dal jen gól, který nic neřeší,“ řekl po zápase Kadlec.

Start Matěje Vydry za balonemFoto Michal Beránek (Sport)
Ten si mazácky poradil s Nevesem a jako zkušený forvard zavěsil. „Míč ke mně propadl poté, co Bony vyhrál souboj s Bolfem. Tak jsem do toho strčil a i když tam bylo malé místo, trefil jsem to,“ radoval se.

K lepší náladě mu ovšem chybělo více branek v ostravské síti. „Nějaké jsme přidat mohli. Ti stopeři Baníku nejsou žádní rychlíci, měli problémy,“ všiml si Kadlec.

„Za jejich obranu propadávali dlouhé nákopy. Navíc jsou nejistí ve hře nohama, takže stačilo trošku zadupat a hned to začali kopat do autů.“

Baník byl přitom od úvodu zápasu na koni – a to díky Řepkově vlastenci. „Každý inkasovaný gól vás nepovzbudí, ale nemůžeme to Tomášovi dávat za vinu. On za to nemůže,“ hlesl Kadlec.

„Věřili jsme, že to otočíme, což se nám v pár zápasech už podařilo. Zaplaťpánbůh za bod, který vzhledem k vývoji je plusový,“ dodal.

Vydra si z remízy velkou hlavu nedělá. Sparta podle jeho slov má těžší los, proto věří, že alespoň jednou v posledních třech zbývajících kolech zaváhá.

„My jsme pořád druzí, čeká nás Kladno, které chceme porazit. Sparťané mají Slovácko a třeba remizují… Pak jedou do Liberce. Uvidíme. Stát se může cokoliv,“ uzavřel.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud