8. května 2010 • 20:17

Jablonec sfouknul Slavii a táhne na Evropu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce udělali výhrou 3:0 ve 29. kole první ligy v Edenu nad Slavií Praha rázný krok k postupu do Evropské ligy a při remíze Ostravy i Sparty se vrátili do boje o mistrovský titul. O tříbodovém zisku v zápase s úřadujícím mistrem prakticky rozhodli již v prvním poločase, kdy se trefili exslávisté Pekhart a Jarolím, po přestávce pečetil jasnou výhru Lafata.



Před deseti dny vyřadil Jablonec domácí fotbalisty z Ondrášovka Cupu, Slavia toužila po pomstě, ale znovu neuspěla. V týmu hostů nastoupilo hned šest fotbalistů, kteří v minulosti prošli Slavíí, ale jako nepotřební odešli na sever Čech, takže o jejich motivaci nebylo pochyb. Pekhart a Jarolím se svému bývalému klubu pomstili i brankami.

Slavia začala útočně a již v první minutě se Vlček probil přes Drska, ale vybíhající gólman Špit byl u míče dříve. Po čtvrthodině Krajčík naservíroval do stoprocentní šance míč Jandovi, ale ten lajdácky vystřelil slabě a navíc vedle. A to bylo ze strany domácích v prvním poločase vše.



Hosté působili mnohem fotbalovějším dojmem, pozorně bránili a čekali na vhodnou příležitost. Ta přišla ve 26. minutě. Jarolím poslal na malé vápno střílený centr, tam se zády k brance nejlépe orientoval nikým nehlídaný Pekhart a patičkou poslal míč do sítě. Domácí měli největší šanci k vyrovnání ve 35. minutě, ale ze středu velkého vápna poslal Grajciar trestný kop nad a vedle jablonecké branky.

A za čtyři minuty domácí nemohoucnost potrestal Jarolím. Loučka na polovině hřiště periferně viděl jak nabíhá středem, patičkou jej poslal do sóla a bývalý hráč Slavie Vaniaka bez problémů překonal.

Jablonečtí gratulují střelci první branky utkání Tomáši Pekhartovi
Jablonečtí gratulují střelci první branky utkání Tomáši Pekhartovi


Po přestávce se Jablonec soustředil na udržení výsledku. Hra byla hodně nepřesná, domácí ale nebyli schopni soupeře ničím překvapit. A když v 73. minutě po hezké akci a centru Krajčíka přesně a tvrdě vypálil Grajciar, tak byl Špit byl pozorný a na svém místě.

Naopak o dvě minuty později zpečetil výhru Jablonce Lafata, který si naběhl na centr, zpracoval si ho na prsou a z otočky trefil přesně. Byl to už jeho desátý gól v sezoně a devátý na jaře. Alespoň korigovat výsledek mohl Grajciar v 82. minutě, ale jeho povedenou střelu zastavila tyč soupeřovy branky.

Slavia Praha - Baumit Jablonec 0:3 (0:2)
Branky: 26. Pekhart, 39. Jarolím, 75. Lafata. Rozhodčí: Damková - Kordula, Večeřa. ŽK: Hubáček, Krajčík - Loučka, Kovařík, Jarolím, Drsek. Diváci: 4605.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Hošek (25. Grajciar), Trapp, Hubáček - M. Černý, Ragued, Janda (61. Šenkeřík), J. Černý - Vlček, Ivanovski (72. Tecl).
Jablonec: Špit - Krejčí, Zábojník, Drsek, Jablonský - Jarolím, Eliáš (73. Vošahlík), Loučka, Kovařík (87. Kocourek)- Pekhart (76. Michálek), Lafata.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud