15. května 2010 • 22:54

Králem střelců se stal olomoucký Michal Ordoš

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Doslova v cílové rovince vyhrál olomoucký fotbalista Michal Ordoš dostih prvoligových kanonýrů. Dvěma góly v závěrečném utkání proti střížkovským Bohemians předstihl Marka Kuliče i Davida Lafatu a dvanáct branek mu vyneslo korunu krále ligových střelců.



"Radost z toho mám. Ještě když se to povedlo takhle za pět minut dvanáct. Ještě mi to nedochází. Budu se z toho těšit, až se zítra probudím. Jestli teda půjdu spát," řekl s úsměvem po utkání Ordoš novinářům.

Primát vybojoval skutečně na poslední chvíli. První gól dal sice už po čtvrthodině, ale Lafata pak svou trefou vzájemný souboj na dálku srovnal. Na druhý Ordošův zásah jedenáct minut před koncem už ale odpovědět nedokázal. "Během zápasu jsem se o to vůbec nezajímal. Až když hlasatel minutu před koncem zahlásil, že Lafata dal gól," řekl Ordoš.

Před sezonou nebyl žhavým kandidátem na nejlepšího střelce. Jeden spoluhráč mu však věřil. Olomoucký gólman Petr Drobisz si na kamaráda z útoku vsadil, že soutěž střelců ovládne. "Dal si na mě symbolickou desetikorunu. Myslím, že tam byl kurz třicet. Připíchl to v šatně na nástěnku, ale Koťas (Martin Kotůlek - asistent trenéra) přišel, rozškubal to a hodil do koše. Drobas hned křičel, že mu má vrátit tři stovky. Bylo to z hecu, chtěl mě nějak vyhecovat," tvrdil Ordoš.

Olomouc se po chudých sezonách v rukou kouče Zdeňka Psotky mění v ofenzivní stroj. Letos nastřílela 49 branek. Žádný jiný klub v lize nebyl efektivnější. A těží z toho i hráči v olomouckém útoku. "Hrajeme hodně ofenzivní fotbal, každý zápas hodně dopředu. Některé zápasy z podzimu, kdy jsme dávali pět šest gólů, to v lize nebylo nikde k vidění. Myslím, že tenhle tým má obrovskou budoucnost," prohlásil Ordoš.

Toho mohlo potěšit, že trofej si vystřílel proti celku, který na Olomouc před nedávnem vytáhl obvinění z korupce. Emoce na hřišti však prý nepřesáhly rámec obyčejného zápasu. "Bylo to normální utkání. Vletěli jsme na ně a dali rychle gól.

Bylo to jasně v naší režii," řekl Ordoš. Proti hostům žádnou zvláštní motivaci neměl. "Tou kauzou se roznesli oni sami. My jsme jim akorát přibalili tři góly na cestu do druhé ligy. Do ležícího už kopat nebudeme," dodal Ordoš.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud