25. ledna 2011 • 13:50

"Sparťana" Keriče Liberec vyřadil z kádru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Liberecký fotbalový klub vyřadil útočníka Andreje Keriče z ligového kádru a chorvatský hráč se začne připravovat s třetiligovým B-týmem. Kerič totiž odmítl prodloužit končící smlouvu a dohodl se na přestupu do pražské Sparty, s níž už v předstihu podepsal tříletou smlouvu a připojí se k ní před letní sezonou.



Liberecký klub o přeřazení Keriče do rezervního mužstva informoval dnes v tiskové zprávě.

"Bylo několik variant, kterými mohla celá kauza skončit ke spokojenosti hráče i klubu. Nestalo se tak, proto neshledáváme vhodné, aby se hráč připravoval na sezónu s týmem, se kterým hrát nebude," uvedl mluvčí Slovanu Lukáš Váňa s tím, že klub už celou věc dál komentovat nebude.

V Liberci stejný osud před čtyřmi lety potkal i někdejšího kapitána týmu Tomáše Zápotočného, který také neprodloužil smlouvu a před jejím vypršením začal jednat o přestupu do italského Udine.

Kerič, který se stal v sezoně 2008/09 nejlepším střelcem nejvyšší soutěže, s vedením Liberce o nové smlouvě jednal několik měsíců, ale k dohodě obou stran nakonec nedošlo. Se zájmem o získání Keriče se v zimním přestupním období přihlásila Sparta.

Na Keriče si vyšlápl Pavel Ricka
Na Keriče si vyšlápl Pavel Ricka

Vedení Liberce ale nesouhlasilo s podmínkami i při vědomí, že v létě Kerič jako volný hráč může odejít za tabulkovou cenu pohybující se kolem 1,2 milionu korun. Sparta údajně nabídla vyšší sumu, hráčskou kompenzaci i podíl z dalšího možného Keričova přestupu.

Stále však není vyloučeno, že se Sparta pokusí chorvatského útočníka získat ještě před jarní částí sezony. I za cenu, že za Keriče zaplatí o něco víc než v létě. Takové přání nedávno vyslovil i personální ředitel pražského klubu Jakub Otava.

Vstoupit do diskuse
9

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud