24. února 2011 • 10:08

Boleslav ulovila posilu z Panathinaikosu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Těsně před víkendovým jarním startem české nejvyšší soutěže získal fotbalový klub z Mladé Boleslavi řeckého ofenzivního hráče Eliniho Dimutsose.



Dvaadvacetiletý fotbalista přichází z věhlasného Panathinaikosu Atény na hostování do konce sezony, ale Středočeši mohou do konce května na Dimutsose uplatnit opci a získat jej do svých řad natrvalo.


"Mladá Boleslav je dobrý tým, o kterém jsem slyšel i v Řecku. K rozhodnutí vydat se hrát fotbal do České republiky a do Mladé Boleslavi pomohly i konzultace s Lukasem Vyntrou, se kterým se znám z Panathinaikosu," uvedl Dimutsos s tím, že o odchodu do Boleslavi hovořil i s řeckým reprezentantem s českým původem.

Dimutsos by mohl za nový klub nastoupit už o víkendu v Příbrami. Mladá Boleslav čeká na to, zda z Řecka včas dorazí veškerá dokumentace a transfer karta, bez níž hráč nemůže do utkání zasáhnout.

"Je to závislé na tom, jak rychle přijdou papíry z Řecka," uvedl sportovní manažer Mladé Boleslavi Ladislav Minář.Dimutsos má zkušenosti i z řecké jednadvacítky. Ofenzivní univerzál, jenž může nastupovat na několika místech v záloze i na hrotu útoku, by v Mladé Boleslavi chtěl najít větší herní vytížení než v Panathinaikosu.

V nabitém aténském týmu v posledních měsících dostával jen minimum šancí. V řecké lize v této sezoně nenastoupil, v listopadu odehrál druhý poločas v duelu Ligy mistrů proti Barceloně.

Dimutsos se představil i ve dvou podzimních barážových utkáních s českou jednadvacítkou o postup na mistrovství Evropy, po nichž se radovali mladí Češi.

"Měli jsme i doporučení od trenéra reprezentace do 21 let Jakuba Dovalila, jenž Dimoutsose označil za jednoho ze čtyř nejlepších hráčů řeckého výběru," uvedl Minář.

Dimutsos je první posilou Mladé Boleslavi v zimním přestupním termínu. V ofenzivních řadách by mohl nahradit australského útočníka Kerema Buluta, jenž od listopadu zůstává v rodné zemi, kde čeká na soud.

Před ním se má Bulut, který byl na podzim propuštěn na kauci, zpovídat z údajného spáchání několika trestných činů. Řízení se mělo uskutečnit už v lednu, ale nakonec bylo přesunuto až na březnový termín.Boleslav jde do jarní části sezony jen s minimem změn oproti podzimu.

Ze sestavy zmizel pouze Goce Toleski, kterému skončilo hostování z makedonského klubu Renova a s českým klubem se bývalý útočník Mostu, Slavie či Olomouce na dalším působení nedohodl.Boleslav hodlá na jaře útočit ze současného pátého místa, trenér Karel Stanner si pochvaluje, jak jsou hráči po zimní přípravě nachystaní.

"Jen se nám nepovedl poslední přípravný zápas v Českých Budějovicích, na něj potřebujeme rychle zapomenout," komentoval Stanner vysokou prohru 0:3 v ligové generálce.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud