27. února 2011 • 11:45

Petržela šlápnul na protihráče. Úmyslně?!

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
16
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA - Sobotní zápas Plzně s Hradcem Králové bude mít možná ještě dohru. Jak prokázaly záběry České televize, šlápl v prvním poločase domácí záložník Milan Petržela na ležícího protihráče Jířího Poděbradského. Ačkoli ho za to rozhodčí Karel Hrubeš nijak nepotrestal, je možné, že se incidentem bude zabývat disciplinární komise ČMFS. O tom, zda bylo šlápnutí úmyslné a Petržela zaslouží trest můžete hlasovat i v anketě nad titulkem.



Milanovi Petrželovi se úvodní zápas sezony vůbec nepovedl. Hned v úvodu zazdil vyloženou šanci, poztrácel spoustu balonů a kouč Pavel Vrba ho plísnil i za neplnění taktických pokynů.

Reprezentační útočník si toho všeho byl zřejmě dobře vědom, a tak když ve 43. minutě přišel o míč v souboji s Jiřím Poděbradským, neovládl se a dal průchod své frustraci.

Ležícího soupeře nejprve kopl do hrudi a vzápětí na něj úmyslně dupnul. Ne nijak brutálně, ale o pohlazení také zrovna nešlo. Petrželovi však hned došlo, co provedl, a Poděbradskému se okamžitě omlouval ve smyslu, že mu ublížil v rámci souboje, když ztratil stabilitu.

Video celého souboje si můžete prohlétnout na webu České televize, k zákroku dochází v 63. minutě videozáznamu >>

Plzeňský Petržela šlápnul na protihráče...Foto Reprofoto ČT1
...bylo to úmyslně?Foto Reprofoto ČT1

„Nepříjemně ho (Poděbradského – poznámka redakce) zasáhla kopačka Milana Petržely, ale tam bych rozhodně nehledal úmysl,“ hodnotil to v přímém přenosu komentátor Jaromír Bosák. Jakmile však viděl replay celé akce, změnil názor: „No, jestli měl někdo štěstí, tak Petržela, že si hodně rychle uvědomil, co vlastně udělal.“

A spolukomentátor Josef Němec dodal: „Už je mi jasné, proč se tak omlouval a hladil.“ Hladil – myšleno Poděbradského.

Rozhodčí Karel Hrubeš měl celou scénu jako na dlani a přiklonil se k Petrželově verzi, takže jej červenou kartou nepotrestal. I když tak zřejmě učinit měl.

„Od Petržely to byl jasný úmysl,“ mínil i expert ve studiu ČT Luděk Zelenka.

Pokud ke stejnému názoru dospěje také disciplinární komise, hrozí Petrželovi zákaz startu minimálně na dva ligové zápasy. Tím pádem by přišel o šlágr proti Spartě, který je na programu ve 20. kole.

Jen pro připomenutí, v této sezoně už disciplinárka na základě videozáznamu potrestala například Tomáše Řepku. Sparťanský kapitán za plivnutí na Ladislava Volešáka z 1. FC Slovácko stál tři utkání.

Vstoupit do diskuse
16

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud