28. února 2011 • 21:44

Sparta našla náhradu za Bonyho, pálí Kweuke

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové Spartě se rýsuje náhrada za kanonýra Bonyho Wilfrieda. Kamerunský útočník Leo Kweuke obstaral dvěma góly úspěšnou jarní ligovou premiéru na Bazalech a podtrhl svou skvělou bilanci, když skóroval v posledních šesti zápasech v soutěži.



Třiadvacetiletý útočník má na kontě už sedm gólů. Hned v prvním jarním kole zaplašil obavy sparťanů, zda po odchodu ostrostřelce Wilfrieda nebude mít tým Jozefa Chovance problémy v koncovce.

A to Kweuke ještě další příležitosti promarnil. "Nemůžete skórovat z každé akce, kdy jdete na gólmana. Musím se ale snažit, aby to příště dopadlo lépe," řekl Kweuke. Připustil, že v závěru utkání už cítil úbytek fyzických sil.

"Po utkání v Liverpoolu jsme byli unavení. Ale bylo to těžké utkání a jsme rádi, že jsme vyhráli," uvedl.Kweuke a Wilfrieda nespojuje jen střelecká potence, ale i kamarádství.


S bývalým spoluhráčem udržuje na dálku alespoň pravidelný telefonický kontakt. "Budu mu hned volat, určitě bude mít radost. Jsme v kontaktu, telefonujeme si pořád. Bez něj to teď mám trochu těžší, protože jsme si hodně rozuměli," řekl Kweuke.

Jiří Kladrubský se dostal nejvýš
Jiří Kladrubský se dostal nejvýš

Podle sparťanského trenéra Martina Haška by měl být africký hráč na hrotu letenské ofenzivy v dalších zápasech ještě lepší. "V létě přišel s velkým deficitem. Na podzim doháněl manko a testy teď ukázaly, že je na vyšší úrovni, než byl. Má potenciál, aby byl nejlepším střelcem ligy. Když to nestihne letos, tak za rok bude hlavním kandidátem," mínil Hašek.


I přes dnešní dvě trefy Kweukemu podle Haška do optimální formy pořád ještě něco chybí. "Kdyby byl v optimální formě, vstřelil by dneska více gólů," podotkl Hašek.

"Koordinačně na tom není tak dobře jako Bony, ale má výborné rychlostní předpoklady a je schopen hrát na větším prostoru. Pokud s námi odehraje celé jaro a absolvuje celou letní přípravu, bude ještě lepší," věří Hašek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud