1. března 2011 • 11:58

Kellner, nebo E Side: Kdo kupuje Slavii?

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

UVNITŘ PROHLÁŠENÍ SLAVIE - Fotbalová Slavia bude mít nového majitele. To je jisté. Ale kdo jím bude? Informací se objevilo několik. Jedna verze mluví o Petru Kellnerovi, nejbohatším Čechovi. Druhá zase o společnosti E Side, která je zároveň vlastníkem stadionu v Edenu a nově členem ČMFS.



Bude Slavii vlastnit E Side?
Zjištění Hospodářských novin dalo celé situaci nový rozměr. Podle listu se novým členem ČMFS stal subjekt „E Side Property Limited organizační složka v ČR“. Jedná se o vlastníka stadionu v Edenu. Tudíž je na řadě otázka: proč se tak usilovně tlačí na svaz?

Mluvčí ČMFS Jaroslav Kolář uvedl, že podmínkou přijetí za člena svazu je závazek, že nový subjekt nasadí od příští sezony do soutěží ČMFS alespoň jeden tým. „A je-li to podmínkou, pak ji splníme a budeme mít vlastní tým,“ řekl pro HN Dušan Jedinák, vedoucí organizační složky E Side.

Konkrétnější nebyl. Pouze řekl, že členství ve svazu umožní společnosti další možnosti, než je „pouhé“ poskytování služeb (pronájem stadionu) Slavii a Bohemians 1905.

Těžko říct, zda E Side vypomůže k převzetí klubu subjekt SK Slavia Praha Limited, který byl 14. září 2010 zapsán do britského obchodníku rejstříku. Že mají k sobě blízko, nepřímo dokazuje i stejná adresa, na které sídlí. Kdekoho by také napadlo, že se akcie Slavie vrátí původnímu majiteli ENIC, který právě společnost E Side založil kvůli výstavbě stadionu. Podle informací deníku Sport však ENIC v E Side už nijak nefiguruje.

SLAVIA ODMÍTÁ SPOJENÍ S E SIDE

"Společnost SK Slavia Praha – fotbal, a.s. odmítá jakékoliv spojení s aktivitami E SIDE PROPERTY LIMITED směrem k ČMFS. Představenstvo SK Slavia Praha - fotbal, a.s. po svém dnešním jednání vydalo prohlášení, ve kterém kategoricky odmítá jakékoliv majetkové či jiné vztahy se společností E Side Property Limited.

SK Slavia Praha – fotbal, a.s. prohlašuje, že bude bedlivě sledovat, zda nedochází k poškozování jejích práv a zájmů a je připravena k využití všech právních prostředků k ochraně svých práv. Snahou společnosti je v současné době dokončit stabilizaci, jak ekonomickou, tak sportovní a vrátit Slavii do předních pozic českého fotbalového prostředí."

A co Petr Kellner?
Tuto informaci přinesl server tyden.cz. S odkazem na své zdroje tvrdí, že „by Kellner mohl investovat či se podílet na investici do Slavie prostřednictvím firmy mimo skupinu PPF“.

Kellner už jednou ve Slavii působil. Skupina PPF byla majoritním vlastníkem v letech 1994-97. Všechny akcie ale postupně odprodala. Tento muž je už delší dobu považován za nejbohatšího Čecha, takže by zároveň mohl fungovat i jako záchrana pro zadlužený klub, kterého tíží finanční problémy.

Nebo snad jiný majitel?
S koupí Slavie byla nedávno spojována také společnost Synot Tip. Ta ale spekulace okamžitě popřela. Psalo se rovněž o generálním řediteli Sazky Aleši Hušákovi, který měl však v posledních týdnech svých starostí dost.

Slávistický Eden se má stát dějištěm druhého zápasu pod širým nebem v hokejové extralize
Slávistický Eden se má stát dějištěm druhého zápasu pod širým nebem v hokejové extralize

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud