11. března 2011 • 13:17

Pod tlakem je Plzeň, věří si před bitvou Vacek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z nových tahounů fotbalové Sparty Kamil Vacek nepříliš rád vzpomíná na polovinu loňského října, kdy se díval na prvoligovou tabulku a Pražané coby obhájce titulu ztráceli na Plzeň po dvanáctém kole celý tucet bodů. O to víc teď Vacka těší, že sparťané před sobotním vzájemným šlágrem manko téměř stáhli, a pokud v Plzni vyhrají, vystřídají dokonce soupeře v čele tabulky.



Vacek věří, že Sparta v ligovém finiši využije svých letitých zkušeností z vypjatých zápasů a opět usedne na ligový trůn.

Vacek teď tvrdí, že nyní je na Plzni, aby ukázala svoji vnitřní sílu, poté co v posledních čtyřech zápasech získala jen čtyři body. "Je dobře, že jsme na Plzeň vytvořili tlak tím, že my naopak v posledních zápasech neztrácíme," připomněl Vacek, že Pražané neklopýtli v sedmi duelech za sebou.

Sparta povedenou sérií podle Vacka prakticky zachránila sezonu. "Protože když na nás Plzeň měla dvanáctibodový náskok, bylo to už docela hrozivé. Nebylo nic příjemného takovou ztrátu dohánět. A o to důležitější je, že teď se nám to už skoro podařilo," řekl Vacek v rozhovoru pro ČTK a Právo.




"Plzeň nám odskočila v době, kdy jsme měli docela velkou marodku. Když se ale kluci postupně začali vracet do hry a my pak zvládali i zápasy, v nichž se nám ne úplně dařilo, začalo se to otáčet v náš prospěch," pochvaloval si Vacek.

Třiadvacetiletý středopolař by se prý jen nerad smiřoval s tím, kdyby Sparta neobhájila titul. Říká, že stíhací jízda může být pro tým velkým impulzem. "Kdybychom se v sobotu zase vrátili na první místo, byla by to pro nás obrovská vzpruha," zasnil se Vacek, jehož tým na Plzeň nyní ztrácí jen dva body.

"Je dobré vědět, že teď máme svůj osud ve svých rukou. Když do konce ligy všechno vyhrajeme, titul je náš. Ale bude to ještě dlouhý boj. Asi je nereálné vyhrát všechny zápasy do konce ligy. Hlavní bude, abychom měli nejvíc bodů po třicátém kole," řekl Vacek s úsměvem.

Kamil Vacek v utkání proti Liverpoolu
Kamil Vacek v utkání proti Liverpoolu


Spartě prý v dostizích pomáhá, že je každoročně zvyklá hrát pod tlakem a o mistrovský titul, zatímco Plzeň je v roli lídra poprvé. Vacek by si rád prožil pocity euforie jako loni, kdy Sparta do posledního kola bojovala o titul s Ostravou a Jabloncem a nakonec slavila triumf.

"Ve Spartě jsou pokaždé ty nejvyšší ambice a člověk se s tím postupně naučí žít. Takové zkušenosti nám teď můžou jenom pomoci, protože právě ty zápasy o všechno vás posunují dál. A pak si díky tomu můžete zahrát třeba proti Liverpoolu," připomněl Vacek nedávné měření Sparty v play off Evropské ligy proti slavnému anglickému klubu.



Stejně jako třeba plzeňský kapitán Pavel Horváth ale Vacek upozorňuje na to, že sobotní vzájemný zápas mezi Plzní a Spartou zdaleka nerozhodne o držiteli titulu. "Po dvou nebo třech jarních kolech by bylo naivní tvrdit, že má někdo lepší formu. Ale když budeme pokračovat v poctivých výkonech z posledních zápasů, tak snad budeme na konci sezony šťastnější my," věřil Vacek.

"Pomoci nám může i to, že se teď můžeme soustředit jen a jen na ligu. Na ty zápasy budeme nažhavení a odpočatí," uvedl Vacek, jehož tým po vyřazení z Evropské ligy už nemá šanci na úspěch ani v domácím Ondrášovka Cupu, v němž Sparta skončila už na podzim po nečekaném vyřazení od druholigového Sokolova.


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud