13. března 2011 • 20:56

Šéf obrany Bystroň: Wilfried byl těžší než Kweuke

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úvodních dvou jarních kolech plzeňská obrana jistotou neoplývala. Zato proti Spartě odvedla perfektní práci. „Doufám, že to takhle půjde dál,“ věří její šéf David Bystroň. „Náskok pět bodů je dost a taky věřím, že Sparta nebude pořád vyhrávat.“



Několikrát elegantně vyvezl balon nebo jej zkušeně rozehrál. Především však se svými parťáky držel na uzdě trvalý tlak hostů, kteří se snažili vyrovnat.

„V druhém poločase jsme se soustředili na obranu a Sparta do nás bušila, ale vůbec nic neměla,“ pochvaloval si Bystroň.



Od zimy si ve stoperské dvojici musí zvykat na nového parťáka. Jakuba Navrátila, který odešel do Turecka, nahradil po jeho boku Aleš Neuwirth, starý známý z ostravského Baníku. A neobešlo se to bez problémů, zejména novic Neuwirth musel čelit velké kritice. Proti Spartě však střed plzeňské obrany fungoval bezchybně.

„Myslím si, že to chtělo odehrát nějaký zápas a že se naše spolupráce bude zlepšovat,“ glosoval to Bystroň. „Dneska jsme to potvrdili a doufám, že nám to takhle půjde dál.“

Pavel Vrba si i po vítězství se Spartou myslím že o titulu rozhodnuto není
Pavel Vrba si i po vítězství se Spartou myslím že o titulu rozhodnuto není


Čisté konto Plzně má o to větší cenu, že Sparta mohla v lize na jaře poprvé použít Václava Kadlece a Tomáše Pekharta. Obě mladé pušky vyšly naprázdno – stejně jako Leo Kweuke, na něhož se domácí chystali nejvíc.

„Já jsem s ním moc soubojů neabsolvoval, to spíš Aleš Neuwirth a zvládl to perfektně,“ prohlásil skromně Bystroň. „Připravovali jsme se na něj, zdvojovali jsme ho, a vyšlo nám to. Ale bylo to dost těžké, má sílu, je rychlý,“ líčil.

„Je dobrý, ale já si stejnak myslím, že Wilfried byl pro nás těžší soupeř,“ dodal však na závěr.
kub

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud