Stanislav Hrabě
19. března 2011 • 13:05

Šéf se zlobí: Chovanec káral gólmana Blažka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanský brankář Jaromír Blažek se po porážce v Plzni (0:1) pustil do svých kamerunských spoluhráčů Abeny a Kweukeho za jejich přístup k utkání. Teď za to dostal vynadáno od trenéra Jozefa Chovance. „Kritika spoluhráčů od Jardy Blažka nebyla košer, nebylo to vhodné, to nám nepomáhá,“ prohlásil kouč.



Chovanec před sobotním zápasem proti Brnu musel pročistit atmosféru pošpiněnou porážkou v Plzni a následnými výroky gólmana Blažka. Ten se už poněkolikáté pustil do svých spoluhráčů. „Není to vhodné, uznal to i Jarda,“ připustil kouč.

Nezanechala prohra v Plzni na mužstvu stopy? „Utkání jsme nezvládli především po psychické stránce,“ přiznává v rozhovoru pro klubový web trenér Chovanec. Aby svěřencům pozvedl morálku, musel řešit jednu nepříjemnost - kritiku brankáře Jaromír Blažek směrem k legionářům Abenovi a Kweukemu.

Co řekl Blažek?
„Někteří asi nevěděli, o co jde. (...) Třeba ti kluci. Abena s Leem. Ti trošku nevědí.“ letenský gólman po utkání v Plzni, které Sparta prohrála 0:1, kritizoval přístup kamerunských spoluhráčů Abeny a Kweukeho

„Nebylo to košer,“ říká Chovanec. „A hlavně se to opakuje,“ pozvedá už prst. „Vyjadřování se o spoluhráčích tímto způsobem není vhodné, to uznal i Jarda.“

Trenér věnoval tomuto problému v psychické přípravě náležitou pozornost. „Prezentujeme se týmovým výkonem, musíme si to vyříkat otevřeně v kabině, aby to nepůsobilo, že jsme nejednotní a vládne anarchie,“ vysvětluje.


Do souboje s Brnem šla osvěžená Sparta s jediným cílem - zvítězit. Soupeř  na první pohled průchodný, usiluje o záchranu. Favorit je tedy jasný.

„Je to ovšem zavádějící,“ připouštěl úskalí Chovanec. „V naší lize je každý tým schopen komukoli vzdorovat, o tom jsme se přesvědčili s Příbramí, kdy nás těsné vítězství stálo hodně sil,“ připomíná trápení v předchozím domácím vystoupení.

Vykartovaní obránce Tomáše Řepky mu tolik starostí nedělalo. „V přípravném období jsme vyzkoušeli více variant sestavy, víme, kteří hráči mohou hrát na jakém postu,“ neměl těžkou hlavu.


Nutnost zvítězit v dalším duelu po předchozí porážce Sparta dobře zná, na podzim ji zažila čtyřikrát. Pokaždé ji zvládla a bylo jedno, zda nastupuje doma na Letné či na půdě protivníka. Když v 6. kole podlehla doma rovněž poměrem 0:1 Plzni, hned rozstřílela Brno na jeho hřišti vysoko 5:0. „Není to určitě náhoda,“ tvrdí Jiří Novotný, bývalý obránce pražského klubu. „Ve Spartě vítězný duch přetrvává, i když se kádr mění,“ zdůrazňuje rekordman v počtu třinácti ligových titulů.

Naposledy Sparta nevyhrála po porážce další utkání v ročníku 2008/2009, kdy po nezdaru venku s Bohemians Praha (3:4) nechala tři body i v Jablonci (0:1).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud