21. března 2011 • 03:30

Reprezentanti Sparty? Kušnír OK, Kadlec spíš KO

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jejich nominace na kvalifikaci ve Španělsku a proti Lichtenštejnsku vzbudila velký údiv a diskuzi. Ondřej Kušnír a Václav Kadlec v ní prý nemají co dělat. „My jsme samozřejmě rádi, že se do reprezentace vrátili. Oba tam patří,“ prohlásil však sparťanský generální sportovní manažer Jozef Chovanec po sobotním utkání s Brnem, v němž Kušnír i Kadlec nastoupili v základní sestavě.



A tenkrát dokonce za sebou. Kušnír jako pravý bek a Kadlec před ním v roli krajního záložníka.

O poznání lépe se vedlo Kušnírovi. Defenzivní povinnosti si plnil v pohodě, Brno bylo směrem dopředu dost krotké. A tak měl útočně naladěný obránce dost sil a prostoru k podnikání útočných výpadů.

Brněnský záložník Jan Kalabiška se s jeho pokrýváním pořádně nadřel, záhy za jeden z faulů na Kušníra navíc inkasoval žlutou kartu.

„Ondra je ofenzivní typ, který v rychlosti umí přečíslit obranu soupeře, což předvedl i dnes. Návrat do reprezentace mu pomůže psychicky i sportovně,“ poznamenal Chovanec.

Kušnír dal dokonce po lahůdkové přihrávce Manuela Pamiče gól, ale ten mu rozhodčí správně pro těsný ofsajd neuznali.

Také Kadlec měl proti špatně bránícímu Brnu gólové ambice, ale ani jednu z velkých šancí nezužitkoval. V první půli postupoval po přiťuknutí Tomáše Pekharta sám na bránu, jenže si  míč klíčovým prvním dotekem posunul až příliš a pak už gólmana Lukáše Krbečka nepropálil.

Martin Zeman (uprostřed) slaví gól spolu s Andrejem Keričem (vpravo) a Manuelem Pamičem
Martin Zeman (uprostřed) slaví gól spolu s Andrejem Keričem (vpravo) a Manuelem Pamičem

Pekhart před ním v podobné situaci osvědčil mnohem větší cit, chladnokrevnost i kvalitu. Na ligový gól tak sparťanský klenot čeká dál, naposledy se trefil proti Ústí nad Labem na začátku loňského listopadu.

„Vašek měl několik šancí, ale bohužel je nevyřešil správně. Dřív si v nich počínal egoističtěji, dnes se v nich kolikrát snažil připravit ještě lepší pozici pro spoluhráče,“ všiml si Chovanec.

Šéf sparťanské lavičky při té příležitosti rovněž zareagoval na četné výtky, že Kadlece nestaví na taková místa v sestavě, kde prodá naplno svůj potenciál.

„I dnes nastoupil na nezvyklé pozici,“ připustil Chovanec. „Podle mě může nastoupit v útoku na jakémkoli místě a není to vůbec na škodu. Rozvíjí se tak.“

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud