31. března 2011 • 18:05

Brankář-útočník Slovácka bude chybět dva zápasy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalistům Slovácka bude v ligových zápasech v Českých Budějovicích a proti Příbrami chybět brankář Miroslav Filipko. Disciplinární komise ČMFS mu zastavila činnost na dvě soutěžní utkání za zákrok na jabloneckého brankáře Romana Valeše, kterého v závěru utkání 21. kola zasáhl nevybíravým skluzem do obličeje.



Pokutu 40 tisíc korun si vysloužila Viktoria Plzeň za nedostatečnou pořadatelskou službu v duelu s pražskou Spartou.

Filipko v závěru zápasu s Jabloncem vyběhl přes celé hřišti pomoci spoluhráčům zvrátit nepříznivý stav 0:1. Po rohovém kopu se dostal k míči a ve snaze dorazit ho skluzem do branky nešetrně trefil Valešovu hlavu.

Sudí Dagmar Damková ho potrestala žlutou kartou, disciplinárka s ním následně zahájila řízení na základě zprávy delegáta, podle kterého měla být udělena červená karta.

Slovenský brankář se dnes před komisí hájil tím, že z jeho strany nešlo o úmysl. Disciplinárka shlédla videozáznam, prostudovala zápis rozhodčího a delegáta a usoudila, že jde o disciplinární prohřešek, neboť hráč zodpovídá za svůj pohyb na hřišti. V sazebníku trestů sáhla komise k nejnižšímu postihu, přitom mohla Filipkovi zastavit činnost až na dva měsíce.

"Komise došla k závěru, že nešlo o úmysl, nedošlo ke zranění, vzala v úvahu i Filipkovy argumenty a udělila nejnižší možný trest," uvedl mluvčí komise Jaroslav Kolář.

Disciplinárka dnes rovněž potrestala plzeňský klub pokutou 40 tisíc korun za nedostatečně zvládnutou pořadatelskou službu ve šlágru 20. kola se Spartou.

"V utkání došlo k masivnímu použití pyrotechniky, za které byl udělen trest, který odpovídá tomu, jak komise trestala v obdobných případech," podotkl Kolář.

Při zápase se Spartou bylo ve Štruncových sadech v hledišti víc diváků, než povoluje kapacita stadionu, ale disciplinárka podobně jako na podzim v případě Hradce Králové udělila západočeskému klubu pouze napomenutí.

BRNĚNSKÝ PEJIČ VYVÁZL BEZ TRESTU

Komise znovu řešila kauzu brněnského obránce Matijase Pejiče. Bosenský zadák nastoupil v úvodním jarním kole na hřišti Slavie s registrací, ve které nebyl uveden aktuální název klubu Zbrojovka Brno. Ředitel oddělení profesionálního fotbalu ČMFS Ivo Lubas už minulé pondělí rozhodl, že šlo pouze o administrativní chybu a že není důvod utkání kontumovat.

Pejič vyvázl u disciplinárky bez potrestání, naopak trest hrozí brněnskému klubu, s nímž dnes komise zahájila řízení. Předvolaný bude také hlavní rozhodčí Pavel Franěk, který je jako každý sudí povinen před utkáním kontrolovat registrace.

Komise zahájila řízení také s druholigovým klubem 1. SC Znojmo a s jeho prezidentem Otou Kohoutkem za nevhodné výroky vůči rozhodčím v utkání proti Mostu.

Za surovou hru si v druhé lize dva zápasy nezahraje vyloučený Ondřej Soukup ze Znojma, o polovinu nižší trest si odpykají za červenou kartu Jiří Jedinák z Mostu, znojemský Todor Jonov, Ondřej Průcha z Vlašimi a třinecký Patrick Onyango.

Za čtvrtou žlutou kartu budou jeden duel odpočívat zlínský Jiří Dobeš, znojemští Tomáš Kazár se Zdeňkem Mičkou, mostečtí Ondřej Běloušek a Stanislav Hofmann a Jan Svatonský s Markem Hanouskem z Dukly Praha. Za osm napomínání si dvě utkání nezahraje Lukáš Bartošák z Hlučína.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud