11. dubna 2011 • 20:58

Z Hubáčka udělal chudáčka! Slavii uzemnil Kweuke

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plány Slavie na dobrý výsledek derby vzaly záhy za své. A největší podíl na tom měl sparťanský útočník Leo Kweuke, s kterým si zadáci červenobílých nevěděli vůbec rady. A nechali ho skórovat v úvodu utkání hned dvakrát. Sparta po přestávce polevila, takže výsledek 2:0 vydržel až do závěrečného hvizdu.



Hodně se mluvilo o tom, jak bude Spartě chybět Tomáš Řepka. A přitom to dopadlo přesně opačně, klíčový stoper scházel Slavii. Absence Ondřeje Čelůstky byla znát až běda.

"Kweuke je ohromně silný v osobních soubojích, pro Hubáčka (stopera Slavie) je to hodně těžké," hodnotil Marek Jarolím, který utkání pro portál iSport.cz komentoval. A správně vystihl největšího nešťastníka utkání.

Přitom slávisté dostali před hrozícím nebezpečím nejdříve důrazné varování. Marek Matějovský precizně rozehrál trestný kop a Leo Kweuke na něj skákal zcela osamocen. Naštěstí pro hosty z bezprostřední blízkosti minul.

Podruhé se však kamerunský bijec už nespletl. A opět měl po rohovém kopu nevídaně času a místa, aby pomalu z malého vápna mohl přesně zamířit.

Vaniak loví poprvé míč ze své sítě
Vaniak loví poprvé míč ze své sítě

Stejně jako o dvě minuty později, kdy zvýšil vedení Sparty na 2:0. Opět mu přitom obránci Slavie včetně Hubáčka sekundovali z uctivé vzdálenosti.

„Jsem v šoku, asi jako všichni slávisti. Kolik dostal Kweuke času u druhého gólu, to prostě nejde,“ žasnul i bývalý slávista Marek Jarolím.

„Kweuke je silový typ, hraje hodně tělem. Slávističtí stopeři si s ním vůbec neví rady,“ přidal svůj postřeh bývalý sparťan Miroslav Baranek.

První půle byla Kweukeho one-man show, se slávisty si pohrával, jak chtěl. Od jeho urostlého těla odlétávala tintítka v červenobílých dresech jedno po druhém. Jako třeba levý bek Vitali Trubila, kterého Kweuke odstavil od míče a okamžitě pálil na Martina Vaniaka.

Hattrick v tu chvíli visel ve vzduchu. Přestože na něj nakonec Kweuke nedosáhl, jasným hrdinou utkání byl právě on.

 

 

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud